onsdag 26 mars 2008

Vårdförbundet säger nej

Ska sköterskorna behöva acceptera ett skambud återigen.Sitter man med en lön på 19000 i månaden så är inte ett påslag på 1700 för mycket, vilket vårdförbundet krävt enligt UNT vilket då arbetsgivaren måste sagt nej till.
Om man tittar vad kommunals medlemmar fick så borde arbetsgivarna skämmas som inte vill betala syrrorna en vettig lön som det går att leva på. Nu tror jag väl inte att kommunals medlemmar fick 3000 mer i plånboken, men det var ett bra avtal dom lyckades driva igenom.
En kokerska i Borås fick i snitt 2200 mer i månaden. En barnskötare i Falkenberg tjänar i dag 19600 det motsvarar väl ungefär ingångslönen för en ssk i dag i Uppsala tror jag om jag inte är helt fel underrättad.

Fakta: Vårdförbundet

Vårdförbundet organiserar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Förbundet har runt 94 000 yrkesverksamma medlemmar. Tillsvidareavtalet med Sveriges Kommuner och Landsting som nu har sagts upp gäller drygt 80 000 medlemmar. (TT)

Det är klart att det måste vara svårare att få igenom ett avtal om man är ett så pass litet förbund som vårdfacket är, lite lättare kanske det blir om man har 400 000 medlemmar som kommunal har.

1 kommentar:

Anonym sa...

Efter 3 års heltidsstudier plus specialistsjuksköterske examen utan ett enda öres påslag efter den examen! är lönen 21950 men så har jag arbetat över 30 år inom landstinget i uppsala.
Jag kan bara säga att jag är väldigt missnöjd.