lördag 22 mars 2008

Sjuksköterskorna´s missnöje växer

Inte konstigt att sjuksköterskorna är missnöjda i Uppsala och övriga landet. Arbeta på Akademiska efter 3 års högskolestudier med dito studielån 19000 i lön. Sen vidareutbildning för att skaffa sej en specialistkompetens, ingen ersättning att tala om för den, om man nu ens fick nått alls. Slit på obekväma tider, var lojal med din arbetsgivare, se ditt yrkesval som ett kall och var glad om du får en löneökning på 200 kronor.
Att vårdförbundet godtagit så låga bud från arbetsgivaren genom åren är skamligt mot sina medlemmar. Under tider då det råder brist på arbetskraft borde möjligheten vara god att höja lönerna i stället för att acceptera att standarden sänks..
Det ska bli intresant att se om medlarna kommit med ett bud som är godtagbart för båda parter.
Det kanske också är dax att fundera över om inte alla inom vården borde tillhöra samma fack, möjligt att det då skulle gå att få större gehör för de krav som man ställer i löneförhandlingarnaJag gick in på vårdförbundets sida och läste vad ordföranden Anna-Karin Eklund säger.

"Vi ska nu tillsammans se till att politiker och beslutsfattare följer sin höga värdering av våra yrkesgrupper så att värderingen också omsätts i lönekuvertet. En rättvis fördelning av välfärdskakan krävs för att bidra till bästa kvalitativa och säkra vård. Den lönediskriminering som pågår av våra akademiska yrken måste upphöra. Det viktiga nu blir att folkbilda om vad vi faktiskt gör för de människor som behöver vård. Vem är det som svarar på dina frågor när du ringer sjukvårdsupplysningen? Vem är det som saknas för vården av äldre och på i intensivvården? Det finns en stor brist av våra yrkesgrupper inom vårdkedjan.

Nu är det upp till bevis för politiker och beslutsfattare. Ge oss rätt lön. Vår kunskap är din trygghet!"

Inga kommentarer: