måndag 10 mars 2008

Ny nazistgrupp bildad i Uppsala

Enligt Karin Lönnheden är det dax att förvänta sej att våldet trappas upp mellan nazister och vänsterextremister.
Bakom organisationen "Svenska Uppsala" står en 33 årig man, tidigare dömd för dråp, han är också medlem i Nordiska Förbundet. (NF)
NF försöker bygga upp ett rikstäckande nätverk. NF bildades 2004. Enligt NF´s filosofi "demokratin aldrig kan rädda svenska folket från etnisk undergång"
Några rader från NF´s första kommunike.
"Nordiska förbundet fäster stor vikt vid folkbildning, som kommer att vara organisationens främsta verksamhetsområde tills vidare. Men Nordiska förbundet kommer att dessutom ta sig an den betydligt bredare uppgiften att lägga grunden till den långsiktiga nordiska överlevnadsstrategi som Sverige och svenskarna och Norden och nordborna har saknat och saknar. Nordiska förbundet kommer att verka som en kompromisslös fiende till varje tendens – rasmässig, politisk eller ideologisk – som bedöms vara skadlig för eller fientlig till det nordiska. Nordiska förbundet kommer att börja organisera och planera och agera i det verkliga livets ständigt pågående schackparti".
Svenska Uppsala bildades i slutet av Januari 2008 och ett 20 tal personer slöt upp på det första mötet. 33 åringen fick stor uppmärksamhet i slutet av 1990 talet då hans dåvarande flickvän bjöd in honom till Umeå Universitet för att hålla en föreläsning där på temat "Vad vill Nazisterna".

Antifascistisk Aktion,(AFA)är ett militantiskt nätverk som bildades i Sverige 1993 med förebildd från 1930 talets tyska kommunistpartiet.
Wikipedias beskrivning av AFA är ingen trevlig läsning, organisationen framstår som något som tar till vilka medel som hälst för att bekämpa det som dom anser ska bekämpas, vilket kan betyda allt mellan nazister till demokratiska organisationer. AFA Uppsalas beskrivning av sej själva är heller inte någon uppbygglig läsning. -
"På torsdagen var aktivister från AFA Uppsala ute i Eriksberg, där man lyckades lokalisera och bränna upp en bil tillhörande en person som deltagit på träningen. Bilen hade uppmärksammats i Flogsta kvällen innan. Dagen efter var aktivisterna tillbaka i området, och nu gav man sig på samma persons bostad. Samtliga balkongfönster slogs sönder och ett antal föremål, däribland en påslagen brandsläckare, slängdes in."(citerat från AFA Uppsala´s hemsida).
För att avsluta med att citera Mahatma Gandhi.

"Syftet med ickevåld är att röra vid människors hjärtan"

"En person som inte brukar våld, har hela världen som sin familj. Han fruktar ingen, och ingen annan fruktar honom."

"Lär som om du skulle leva för evigt.
Lev som om du skulle dö i morgon."
­ Mahatma Gandhi

Inga kommentarer: