söndag 23 december 2007

Knutby, den stora farliga

Åsa Waldau har blivit något av den stora stygga vargen och en allmän slagpåse för jornalister. En gång i tiden hette vargen Lewi Pethrus, grundaren av pingströrelsen. sen bytte vargen ut Pingstkyrkan och skapade Maranatarörelsen och med det så bytte han namn och det blev Arne Imsen, sen blev det Livets Ord och Ulf Ekman och nu är vi tillbaks där vi startade och då är namnet Åsa Waldau. På något sätt har cirkeln slutits, från att först ha blivit granskad och slagen på går man nu över till att granska och slå.
Sten-Gunnar Hedin är stor i orden och vräker över Knutbyförsamlingen det Pingströrelsen fick över sej själva då det grundades 1907.
Jag är ingen religions förespråkare alls.
Att ärkebiskopen tycker det är illa med dessa så kallade sekter är förståerligt, men Pingströrelsens ledare kanske bör vara lite försiktigare med vad han säger. 1996 grundades En ny kyrka Stockholm Karisma Center(SKC) och den var knuten till pingströrelsen. Gick i konkurs 2005
Stockholm Karismatiska Center ansågs vara sekteristis och manipulativ,Brände pengar i massor och uteslöt medlemmar helt godtyckligt och på den tiden var Pingströrelsen ganska slapphänta av sej.SKC konkurs kostade rörelsen 2,8 miljoner, att årsredovisning för 2002, 2003 inte skrivs förrän november 2004 är okej.Dagen skriver om hur man täcker förlusten och hur man genom en samanslagning gör en icke rumren del av rörelsen rumsren. Läser man artikeln i tidningen Dagen ser man att försöket till att lösa problemen ser likadant ut.Rörelsen sänder ut representanter som talar om för..... hur det ska skötas, SKC hade inget annat val än att gå med på det eftersom dom hade slut på pengar.Knutbyförsamlingen har råd att tacka nej till inbladning av rörelsen alltså ska dom straffas och frysas ut.

Inga kommentarer: