fredag 16 november 2007

Tragiskt

Visst är det tragiskt, även om denne man sökte hjälp själv, att det finns så många alltför sjuka människor som fortfarande går utan att få den hjälp de så väl behöver. Trots alla Milton pengar som tillförts eller ska tillföras psykiatrin så har inga fler, eller bara ett fåtal vårdplatser inom slutenvården tillkommit.
Javisst, det ska satsas mycket pengar på öppenvården, men man får inte glömma den slutna för den skull. Tyvärr så måste vi erkänna att det alltid kommer att finnas människor som för stunden är alldeles för sjuka för att vara ute och bara ha kontakt med öppenvården om dom nu överhuvutaget har någon kontakt med psykiatrin.
Ska vi aldrig lära oss av våra misstag, ibland behöver det byggas ut inte bara lägga ner, trots att det kostar mycket penga. Det pratas ofta om Anna Lindh och hennes tragiska död, men vi får heller inte glömma bort den lilla 5 åriga flickan som blev knivdödad samtidigt som Anna Lindh, eller alla de andra som på något sätt mördats under de senaste åren av människor som nekats den vård de så väl behöver p.g.a. platsbrist. Ej heller inte glömma dom som skadats av sjuka människor som inte får plats inom psykiatrin
Bristande vårdmöjligheter

Inga kommentarer: