lördag 24 november 2007

Säkerhetsprov??????

Den här olyckan är beklaglig och olycklig. Alla vådaskjutningar är så grymt onödiga, skapar så mycket lidande som jag inte tror går att beskriva i ord.

Tragedi
Många jaktlag kräver i dag att du som jägare ska kunna visa upp intyg på att du skjutit minst tre godkända serier, både på stående och löpande älg, på skjutbana och ha ett intyg från akoriserad skjutprovledare, om man inte kan det så är man inte välkommen på årets jakt
Att göra som Adam Skevstad gör i sin blogg.

http://myblog.adamskevstad.com/2007/11/24/dags-for-arliga-sakerhetsprov-for-jagare.aspx

Är fult mot alla jägare i allmänhet och mot de som drabbas av olyckor i synnerhet. Ingen jägare, Ingen jag känner tar sin bössa direkt ur sitt skåp för att gå ut i skogen för jakt. Varken i norrland där jag jagar eller här i mellan Sverige där jag bor.
Som min jaktledare säger, " ingen ska behöva vara rädd att gå i skogen bara för att det pågår jakt, förutom att du ska vara en bra skytt så ska du ha sett att det är en älg innan du lyfter och osäkrar ditt gevär".
Kloka ord, men ändå sker olyckor ibland.
Då ska man inte beskylla folk för att vara lata och oaksamma, det dåliga samvetet finns nog där utan att den duktige späder på det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säkerhetsprov eller ej, den mannen hade aldrig fått tillåtelse att inneha vapen...

http://jaktliv.se/2007/11/jagaren-saknade-vapenlicens-ar-domd-for-mord.hunt

Anonym sa...

han såg inte skillnad på sin 80 kg son och en 400 kilos älg?bra där!
avståndet var mindre än hundra meter .fadern har avtjänat tio år för mord ,straffad för misshandel,har varit misstänkt för ett annat mord och sist men inte minst ingen vapen licens!alltså minst grovt vållande till kroppskada och olaga vapen innehav.Den svenska polisens hade igår inte förhört fadern eller de två andra jägarna.GRATTIS SVERIGE!