fredag 1 februari 2008

Bensin och diselskatten ska höjas

Visst är det bra att man tänker på miljön och att vi alla drar vårat strå till stacken. Det jag därimot har svårt att förstå är att alla åtgärder slår mot dom som bor utanför städerna.
Visst, det är enkelt att lösa, om vi alla flyttar till stan så är det ingen som behöver egen bil varken för att ta sej till jobbet eller för att få hem mat. Det som jag därimot inte tycker verka så enkelt att lösa är vart alla ska bo. Redan i dag är det brist på bostäder i städerna.
Föresten, om alla ska flytta till stan, får bönderna ta med sej djuren in? Det är ju ändå dom som i mångt och mycket ser till att vi får våran mat på borden.
Ett förslag till våra politiker för att komma tillrätta med utsläppen är att ge våra inhemska producenter tillräckligt bra betalt för deras produkter så vi inte behövde köpa så mycket från andra länder som ska transporteras hit. Det bör rimligen inte vara ekonomiskt lönsamt att frakta kött från Irland eller Danmark. Om man försökte begränsa dessa transporter så kanske man skulle vara en bit på väg för att uppnå utsläppsmålen i stället för att hela tiden straffa landsortsborna.

Inga kommentarer: