söndag 13 april 2008

Engla fick ett kort liv

Englas liv hann bara börja, en man som med facit på hand inte borde varit fri gjorde slut på det.
Pernilla 2000, Engla 2008.
Två människor som råkar befinna sej på fel plats på fel tidpunkt, två grymma slut.
Vilket straff ska en man ha som kan begå sådana brott?
Dödsstraff?, livstidsstraff.? som chansen finns att det strax blir tidsbestämt.
Jag tror att man måste ha en defekt eller kanske ska man kalla det störning för att man ska kunna begå vissa sorters brott, tyvärr så kan man inte bota vissa saker, kanske kan människan som lider av störningen eller defekten lära sej att leva med den utan att leva ut sina lustar, men frågan är hur många chanser ska dom ges.
I Sverige finns en strafform som i realiteten kan ge livstidsstraff. Rättspsykiatrisk vård, men kan vi säga att alla pedofiler eller våldtäktsmän som föredrar yngre flickor är allvarligt psykiskt störda. Jag tror inte det så det kanske är dax att Sverige ändrar sin lagstiftning så att ett straff är vad det sägs. Kanske ska vi ta efter USA i en del saker. Låt oss ha en varierande straffskala, men låt ett livstidsstraff va det eller höj antal år någon måste sitta av innan man kan ansöka om omvandling till att få ett tidsbestämt straff.
Man ska se människan bakom brottet men i bland är brottet så grovt så det blir svårt att se att det överhutaget finns enn människa där.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det har varit mycket med barn på sista tiden och det är tungt för anhöriga och oss andra att se att straffen inte står i proportion till brottet.M

Anonym sa...

Låt det 42-åriga fanskapet komma ut efter löjliga 5,8 eller 12 år så ska han mycket långsamt få märka hur jävligt det kan vara att möta sin skapare.

nitza sa...

Det löser inget att släppa ut honom, frågan var hur man löser att han inte kommer åt nya offer. Allternativen på det är ett flertal lösningar

Anonym sa...

Det finns inget som heter fel plats och fel tid man har rätt att finnas hur och när man vill...det är han mördaren som borde inte finnas där ,han borde straffats mycket tidigare och sitta inne för livet. Han har våltagit tidigare, varför fick han leva?

Anonym sa...

En brottsling har också föräldrar, slkt och vänner de har det också svårt. Jag tror en förälder älskar sitt barn trots allt.
Det finns många som lider både offret och brottslingens anhöriga har det svårt.M

Anonym sa...

Vi har inte dödstraff, och jag är glad över att sveriges lag inte sänker sig till samma nivå som mördarens.