tisdag 5 februari 2013
Hel kyckling i Romargryta och Tabouleh
Romargrytan / lergryta, ställs i blöt i minst 10 minuter innan användning.
En färsk kyckling, 1 Stor lök, 2 morötter.
Jag använde mej av Chili Mexikansk grillkrydda för kryddningen av kycklingen.
Sätt in kyckling delad lök och morötter i kall ugn, sätt på 200 grader, ca, 1,45 timmar, eller tills kycklingsaften är klar.
Tabouleh.
1 dl bulgurvete, tillagas enligt anvisning saften av 3 citroner,500 g bladpersilja, finhackat. 1 dl hackad färsk mynta,om man gillar det,
2 finhackade gula eller röda lökar,4 stora tomater finhackade, salt,svartpeppar,efter smak,ca. 1 dl olivolja, blanda, låt stå svalt en stund innan servering
Smaklig måltid
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar