onsdag 14 maj 2008

”Inte möjligt nå kraven” Vårdkonflikten

Finns ingen tro på det man gör? Varför tar man ut så många människor i strejk om inte ens förbundsordföranden i vårdförbundet tror på det dom gör.
Kommer medlemmarna att ha kvar förtroendet efter det utalande som Anna_Karin Eklund gjorde. Att tala för fackombud kanske kan va en sak, men kommer hon att våga ställa sej framför sina ca. 90000 medlemmar och säga samma sak.
– Det blåser en stark vårvind genom den svenska vården som ska blåsa bort den unkna lönediskrimineringen, sa Anna-Karin Eklund i sitt tal inför drygt 190 fackliga ombud från hela landet.

– Det är dags för en vårstädning.

Men den vårstädning som Vårdförbundet vill se genom sina krav på bland annat en lägsta lön på 22 000 kronor och 1 700 kronor mer per medlem både i år och nästa år, den kommer inte att ske.
– Det här handlar om långsiktighet och då är 1 700 kronor en tydlig markering från vår sida att det här behöver vi få till på något vis, säger Eklund till aftonbladet.se.

– Det kommer inte att stå det i det centrala avtalet, men det är ett mål under varje år här. Det här är en förhandling och då behöver vi också jämka oss.

Vart fanns logiken när hon går ut i media och säger dessa saker, i mina öron låter det, "OK,vi köper det ni erbjuder, vi tar era 2,8% och tackar för det". Säga något sådant precis när man samtidigt kommer med 4 varslet.

En stor del av Sveriges befolkning har stöttat syrrorna i deras kamp, dom har utan att gnälla avstått den vård de annars skulle fått, men till vilken nytta när inte ens dom strejande syrrornas ledare tror på det dom gör.

Tack och lov är jag inte syrra, men jag skulle byta fack omgående om jag vore det.

Ta dom 2,8% som arbetsgivarna erbjöd er, stå sen där och buga och bocka för att ni som i dag gör vad erat förbund säger åt er att göra inte får ta del av den retroaktiva summan som eventuellt kommer att delas ut
NI arbetade ju inte då alltså kommer ni inte att få del av den kakan.

Kommer ni låta Anna-Karin Eklund sitta kvar efter detta praktfjasko och detta klavertramp som hon begick den 13/5. när hon talade med media efter den förkortade kongressen.
Fortfarande tycker jag att ni är värd de pengar som finns med i ert krav, men jag tycker er ordförande är riktigt pinsam

Inga kommentarer: