söndag 2 januari 2011

DETTA ÄR OK ENLIGT SVERIGEDEMOKRATERNA

1. FöRFLUTET I NAZISTPARTI. Partiet kan ibland se mellan fingrarna. Gruppledaren i Göteborg, Patrik Ehn, var under flera år på 80-talet medlem i Nordiska rikspartiet.
– Det intressanta för oss är inte vad en person gjorde i går utan hur trovärdig personen är som sverigedemokrat. Samtidigt kan man se det som ett sundhetstecken att de kommer tillrätta och engagerar sig i ett demokratiskt parti, har Åkesson sagt om Ehns naziförflutna.

2. FÄRSKA KONTAKTER MED EXTREMISTPARTI. Expressen avslöjade nyligen att Patrik Ehn från 2003 fram till i dag haft kontakt med tyska NPD och att hans kontaktperson varit den tongivande högerextremisten Per Lennart Aae. Ehn är nu kallad till ett möte, men han har inte fått någon uppmaning att lämna partiet.
– Han är kallad till ett möte för att ge sin bild av vad som hänt, säger Eric Myrin, pressekreterare hos SD.

3. KROGBRÅK. SDU-mannen William Hahne, anställd som pressekterare hos SD, hamnade i ett krogbråk i början av november under Nordiska rådets möte på Island. Hahne ska, enligt bartendern, ha kallat honom för ”jävla blatte” och sedan kastat ett ölglas. Hahne menar att han bara skvätte lite vatten på bartendern och att glaset åkte ned i golvet.
– Det kommer inte från partiledarhåll att kommenteras vad en gäst på Nordiska rådet i Reykjavik eventuellt knappt har gjort, sa Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund om händelsen.

4. BROTTSLIGHET. Exempelvis dömdes Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon 2006 för misshandel och Roger Hedlund, SD:s starke man i Gävle, dömdes 2001 för misshandel. Båda jobbar i dag på partiets riksdagskansli.
– De grejerna är gamla, kända sen tidigare, sa riksdagskanslichefen Mikael Valtersson om att dömda jobbar på kansliet.

5. RASISTISKA SÅNGER. Våren 2009 avslöjade P1:s Kaliber att partitoppar sjungit rasistiska sånger under en färjeresa till Tallinn.
– Jag förstår att det kan upplevas som stötande och osmakligt och vill be om ursäkt om någon har tagit anstöt. Det har aldrig varit min avsikt att såra någon, förklarade Jimmie Åkesson att han sjöng med i en nidvisa om Olof Palme.

6. FÖRTAL PÅ BLOGGAR. SD-ledamoten Carina Herrstedt har vid tre tillfällen dömts för förtal efter att hon på sin blogg skrivit om företrädare för Sveriges kommunistiska parti.
– Men det är ju politiska saker som ligger bakom det och som handlar om en vänsterextremist i Malmö som anmält henne. Jag har inga problem med det som hon gjort, sa Åkesson till Expressen i september angående de två första förtalsdomarna.

7. GENETIKRESONEMANG OM INVANDRARE. SD:s toppnamn i Trollhättan, Thomas Karlsen, skrev om invandringen i ett blogginlägg i augusti i år:
”Nytt i vår vardag är att Sverige befolkas av människor som starkt präglas av sin aggressiva ’gen’”. En ”struntsak” tyckte partisekreteraren Björn Söder.

1 kommentar:

Patrik, Ängelholm sa...

Ok, några snabba till... fortfarande obegripligt varför du använder din blogg för Expressen-skräp :-)

1. Om V har folk som är kommunister *NU*, vad i hela friden är då problemet att SD har folk som i sitt ungdoms oförstånd varit med i odemokratiska organisationer.

2. Privata kontakter är en sak, politiskt engagemang en annan. Saken blev säkert utredd vid mötet.

3. Ord stod mot ord, och även en sverigedemokrat är rimligen oskyldig tills motsatsen bevisats. Det blev aldrig ens någon polisanmälan.

4. Andra partier har också brottsdömda på höga positioner. Sådant får avgöras från fall till fall, men när ett brott är reglerat så är det ju faktiskt reglerat.

5. Inga sånger som sjöngs var rasistiska, men ett par av dem hade skrivits av personer som hade anknytning till organisationer som anses rasistiska. Man blir rimligen lika mycket nazist för att man sjunger med i dem, som man blir kommunist för att man gillar Mikael Wiehe.

6. Förtal regleras av domstol som tvistemål, inte som brottsmål. Man är prickfri i brottsregistret även om man döms för förtal. I åtminstone ett av fallen menade Herrstedt att hon överhuvudtaget inte hade med inlägget att göra, men hon dömdes eftersom hon (mot sitt nekande) ansågs ansvarig för bloggen.

7. Oj, han nämnde ordet "gen". Världen går under, eller hur? ;-)