söndag 2 januari 2011

DETTA ÄR INTE OK ENLIGT SVERIGEDEMOKRATERNA

1. HÄTSKA UTFALL PÅ NÄTET. Filipstadspolitikern Levi Klausen skrev på Facebook: ”Uppmanar alla nationalister att spika upp grishuvuden på ytterdörrarna!!! För att hålla muslimerna borta”.
– Riksorganisationen har skickat brev till honom med uppmaningen att avträda samtliga sina uppdrag och lämna partiet, säger SD:s pressekreterare William Hahne.
Expressen har utan resultat sökt Klausen.

2. BROTTSLIGHET. Besvärande domar kan ibland leda till uteslutning. Gammal brottslighet straffar sig om den inte anges i vandelsförsäkran. Sture Blombäck i Norrbotten åkte ut eftersom han inte redovisade en misshandelsdom från 1996 och en dom om ofredande från 1999.
– Det är nästintill skämmigt att de tog upp det, säger Blombäck.

3. HOT OM ATT BRÄNNA NED VALSTUGOR. Norrköpingspolitikern Bernt Eklund hotade i somras i ett mejl till andra politiker i kommunen att bränna ned valstugor. Eklund skrev att ”om Sverigedemokraternas valstuga brinner ner, så kommer jag personligen att bränna ner de andra valstugorna.”
– Det blev väldigt olyckligt. Min avsikt med brevet var att man skulle hjälpas åt att bevaka valstugorna, säger Eklund som är föremål för uteslutning.

4. INTERN, AGGRESSIV OPPOSITION. Stark och ibland aggressiv kritik av partiets ledning lokalt eller på riksplan straffas. Tranemopolitikern Thomas Bengtström hamnade förra året i storkonflikt med en lokal partitopp och hans agerande beskrevs i lokalpressen som ”en häpnadsväckande omdömeslöshet”. I april i år uteslöts han.
– Min uteslutning handlar inte om att jag gjort nåt fel utan det var ren personkemi mellan mig och distriktet, säger Bengtström.

5. FRÄMJA MOSKÉBYGGEN. Landskronapolitikern Jan Hansveden väckte uppmärksamhet förra året när han skickade in en ansökan om förhandsbesked för ett moskébygge på en fastighet som han äger. Han menar att uteslutningen inte handlade om moskébygget utan en konflikt med det lokala partistyret.
– De gillade inte mig i kommunstyrelsen.
I politiken snackar man skit om varandra. Det var det som var orsaken, inte att jag sökte om ett förhandsbesked om ett bygglov, säger Hansveden.

6. RIKTA ANKLAGELSER MOT PARTITOPPEN. Kjell Ek, tidigare ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköping, lämnade partiet förra året efter hot om uteslutning. Hans egen förklaring är att han var kritisk och anklagade partiets
it-ansvarige för att ha hackat sig in i hans mejlbox.
– Är du obekväm och säger nåt om partistyrelsen då åker du väck, säger Ek.

2 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Vad är idén med att kopiera en artikel från tidernas värsta skvallerblaska, utan att ens ge en kommentar till den? Vad vill du säga?

Mina korta kommentarer:
1. Korrekt av SD
2. Vem vet, han kanske fått vara kvar om han varit ärlig från början med det. Alla partier gör individuella bedömningar om kandidater har något brottsligt i sitt förflutna.
3. Korrekt av SD, liksom i 1 får det väl vara någon j-a ordning på hur man uttrycker sig om man vill vara politiker.
4. Expressen borde kanske också berätta att Bengtström senare anslöt till det rasistiska partiet Nationaldemokraterna.
5. Hansvedens uteslutning måste väl ändå betraktas som solklar, knappast något gränsfall där...
6. Kjell Ek, en stolle som efter att ha fått sparken från SD även han avslöt till samma fyle som Bengtström.

nitza sa...

Tycker att båda inläggen talar för sej själva så att kommentera dom känndes onödigt