söndag 25 januari 2009

Får man gå över vilka gränser man vill Anna Odell??

Anna Odell passerar gränsen för hur man uppför sej med hänsyn till andra människor.
Hur kan man ens komma på att spela psykiskt sjuk "för konstens skull".
Att ta alla resurser som finns från en akutavdelning bara för att det behagar någon borde vara straffbart.
Att arbeta med psykiskt sjuka människor är ett krävande arbete som även kan vara riskfyllt, spelar någon apa (vilket skaper en orosstämning) kan andra patienter komma till skada eftersom ingen personal finns tillgänglig.

Att för konstens skull tvinga människor att utföra den tvångsåtgärd (fastspänning)alla arbetar på att undvika borde bara det vara straffbart. Att låsa fast en människa i en säng både till händer och fötter och även runt midjan är en åtgärd som ingen går oberörd från, man undrar resten av sitt arbetspass om något kunnat göras annorlunda.
Anna Odell borde förutom att hon polisanmäls för sitt agerande, få betala den faktiska kostnaden för sitt handlande. Jag kan inte uppskatta vad polisens insats kostade inte heller vad hennes timmar på psykakuten kostade, men låt Anna Odell stå för alla de kostnader som kalaset för "konstens skull" kostade.

En annan aspekt som inte heller får förglömmas. Sjuka människor som vistas innom psykiatrin och även annan vård är skyddade av sekretess. Det borde egentligen också betyda att Anna begått brott mot sekretesslagen genom att tillskansa sej vetskap om vilka andra patienter är, vilket hon ej hade fog att göra p.g.a. att hon ingen vård behövde.

4 kommentarer:

Anonym sa...

JAG TYCKER DET ÄR BEDRÖVLIGT ATT MAN UPPTAR ANDRAS ARBETSTID FÖR SIN EGET HÖGA NÖJES SKULL.
HON BORDE SKÄMMAS. mowi
ursäkta att jag skrek, men jag blir upprörd och arg över slika tilltag

Emeles sa...

Word!

Salvan sa...

Bra konst är ofta provocerande. Det som är provocerande är sällan konst. Att "granska" och forska är inte konst och kräver nogranna etiska överväganden. "Att öppna slutna rum"... Vad betyder det och varför?

Anonym sa...

Jag undrar hur det skulle ställa sig ifall Anna Odell blev så här sjuk på riktigt efter denna händelse. Skulle hon bli trodd och få en adekvat vård för dessa symtom/sjukdom?, knappast troligt efter detta och jag personligen anser att hon har förbrukat sina rättigheter att få denna hjälp, jag har själv en dotter som lider svårt av psykotisk depression (den allvarligaste formen av depression man kan drabbas utav), som oftast bara kan hävas med upprepade elchocksbehandlingar. Därför mår jag mycket dåligt själv av att Anna Odell kan bära sig åt på detta bisarra vis och ta viktiga resurser av vården i anspråk och dessutom utsätta och oroa redan mycket sjuka patienter helt i onödan, för att säga att detta sker i konstens namn!!!!!!!!????????