söndag 17 mars 2013

Hemlagad Ketchup

Jag var inne på min Svarte Vän i natten´s blogg och fann det här receptet, själv säger han att ketchupen är väldigt god även om den nu inte har en konsistens som gör den lämpat för att ha på korven, men i matlagning är den mycket godare än den färdigköpta varan, så här har ni recettet, om ni provar tala gärna om vad ni tycker om den.

Ketchup

Till ca 3 dl ketchup:

5 mogna röda tomater, 1 liten gul lök, 2 vitlöksklyftor, ½ dl vitvinsvinäger, ½ dl tomatpuré, ½ dl farinsocker, 1 msk worcestersås, 1 tsk salt, 1 krm nymald svarpeppar.

Gör så här: Skålla och skala tomaterna, skär dem sedan i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg tomater, lök, vitlök, vinäger, tomatpuré, socker, worcestersås, salt och peppar i en kastrull. Koka upp och låt allt småkoka i cirka 20 min. Mixa ketchupen slät. Låt den kallna och förvara den i kylskåp så håller den i flera veckor.

Denna ketchupen ger en helt annan mustighet och smak än köpt.

Inga kommentarer: