onsdag 20 augusti 2008

Vällingberget - en bortglömd by i Norrland

 Nyplockade hjortron,
3 nykläckta svalungar i sitt bo under taket,
och en vacker himmel uppifrån berget vid 22 tiden.
Till denna by far vi upp till några gånger per år. Vet man inte att den finns finner man den aldrig för inga skyltar talar om vart den ligger plaserad där ute i skogen strax nedanför berget.
 
 
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder... Jag och R hoppas vi kan ses och ta en fika i uppsala snart...

Roland Olofsson sa...

Hej. Heter Roland och kommer från Skåne. Är född i en by som heter Hälla 4 mil norr om Junsele, är vansinnigt intresserad av allt gammalt och särskilt bosättningar. Idag 091104 körde en kamrat och jag en runda från Hälla Gafsele Björksele Övra kommer förbi en korsning och kompisen säger att jag har kört förbi här hundratals gånger men det ska ligga en by här inne och jag har aldrig varit och tittat. Tvärnit med bilen och vad hittar vi. En plats som andas lungn och ro. Han kom inte ihåg namnet men sökning började när vi kom hem. Det fanns faktiskt en person i Hälla som var från Vällingberget. Hon hette Anna gift Lidgren i Hälla. Vad roligt om någon kunde berätta när den siste bofaste flyttade eller varför det heter Vällingberget eller något annat roligt. Sen det här med att träffas i Uppsala och dricka kaffe så är det väl bättre att träffas i Vällinberget. Jag bjuder på tårta. Det vore vansinnigt roligt att få träffa eller höra ifrån ägaren till den väldigt speciella baklastaren idet första huset på höger sida.Jag har lite känningar i tidningen Traktor. Mitt meil r.olofsson@telia.com Mvh Roland

nitza sa...

Ska vidarebefodra ditt brev till mannen i andra stugan i byn, hans far var den sista bofasta i byn, kanske kan han ge dej dom upplysningar du söker.
Roligt att någon hittar upp stället.