lördag 20 april 2013

Dömd

Snodde texten från en vän

torsdag 18 april 2013

Mathilda's Solo

Livet är hårt, jag känner mej så gammal bara av att titta på tanten, hon är ju "bara" 40 år äldre än mej

Motsägelsefulla Omar

Om detta är sanningen till varför Omar Mustafa tvingades avgå så tycker jag det är helt rätt att han inte får vara kvar i partistyrelsen för S.

– Tyvärr avvisade Omar kraven på att tillräckligt tydligt ta avstånd från den policy kring inbjudningar som hade gett upphov till anklagelser om antisemitism och homofobi.

Att göra som många gjorde, krävde att han skulle ta avstånd från det man utgår från hans värderingar angående kvinnor och homosexuella räcker inte eftersom det är så lätt att med ord säga en sak och att sen mena det är en helt annan sak.

Nu återstår det att se om S blir förlorare eller vinnare genom det här otroliga misstaget med Omar Mustafa, om dom nu blir förlorare, har S råd med flera misstag eller har dom genom det här lyckats med att slå sista spiken i kistan och vart kommer alla andra S muslimer att gå? Till vänster eller till höger.

Jag ser fram mot nästa Sifo eller Skop undersökning.

tisdag 16 april 2013

Dokumentär - Mordet på Fadime

Här på den här länken kan ni titta på en dokumentär om Mordet på Fadime Sänts av svt/play. Svenska händelser.

Sylvain berättar ....

Ett program om och med Jules Sylvain,Räkna de lyckliga stunderna blott där han berättar om sin musik

måndag 8 april 2013

Sweet honey in the rock - Ella's Song

Den här tycker jag är härlig

söndag 7 april 2013

Schyman tillbaka

FI håller sin kongress i Göteborg och där gör Gudrun Schyman comback i politiken Hon är nu tillsammans med Stina Svensson och Sissela Nordling Blanco. talesperson för FI.

F! kommer att ställa upp i riksdagsvalet 2014

torsdag 4 april 2013

Vänsterpartiet en modell för en välfärd

Modellen i korthet:

•Lagstiftning om att skattepengar inte ska gå till vinstsyftande eller vinstutdelande aktörer inom vård, skola, förskola och äldreomsorg. Överskott ska stanna i verksamheten och sparas eller återinvesteras. Varken vinstutdelning eller dolda vinstuttag ska vara tillåtet, till exempel via intern prissättning, lån inom koncern eller liknande. •Befintliga företag som vill vara med och utveckla välfärden kan välja att omvandlas till exempelvis aktiebolag med vinstutdelningsbegränsning. Det är en bolagsform som finns idag och som effektivt får bort vinstintresset från välfärden. •Beslut från kommunen, landstinget eller staten ska vara en förutsättning när skattemedel tilldelas välfärdsverksamheter. LOV samt berörda avsnitt i skollagen och hälso- och sjukvårdslagen upphävs. Detta eftersom de idag ger icke-offentliga aktörer rätt att själva bestämma var och när de startar vissa skattefinansierade välfärdsverksamheter. •Förslagen gäller skattefinansierad skola, förskola, äldreomsorg och vård. Om någon vill starta verksamheter som finansieras privat står det dem fritt att göra så.

Här kan du läsa rapporten i sin helhet.

En välfärd fri från kommersiella intressen

Intresant läsning tycker jag.