torsdag 31 januari 2013

Utnyttja det du kan

gör det du kan med det du har där du är Theodora Roosenvelt

onsdag 30 januari 2013

Att återfå

Förlorat Guld kan återfås men aldrig förlorad tid

måndag 28 januari 2013

Delfin får hjälp

Nu är det ju så att vi inte har några Delfiner här i landet, men det skadar nog ändå inte att vi funderar över vad vi slänger av oss i naturen. Burkar, glas, sådana där plastringar som håller i hop sexpack och kanske inte minnst tuggummi som är så lätt att spotta ur sej vart man än står.

fredag 25 januari 2013

Längtan

Är det konstigt att man känner så här, När man känner så här

Horunge galenskap

Vilken otrolig galenskap om det finns någon tycker att det här är roligt. Man må tycka vad man vill om Jimmie Åkesson, men att tatuera in en bild på sin vad och så skriva horunge är väl att gå ett steg för långt. Frågan är vart gränsen går för ärekränkning. Eller är hela historien kanske ett skämt, för kan man ta det på allvar när Tatueraren Piroz Kianersi. säger, – Jag har pratat med kunden om att det kanske skulle passa med några järnrör i bakgrunden,

torsdag 24 januari 2013

Svenska hemligheter

För den som är intreserad av lite historia från Uppsala så kan man titta på ett program som är drygt 9 minuter och handlar en av hemligheterna vid Uppsala slott Nedan kan ni se ett kort klipp från programet som i sin helhet finn tillgängligt till 23/2.2013.

Reinfeldts förslag får kritik

Hur i jösse namn tror Reinfeldt att han ska kunna vinna poäng ute bland folket med ett sådant här förslag, troligtvis köper inte alla företagare hellre iden. För mej som finns på det så kallade golvet är matematiken enkel. Finns det jobb, anställ även de unga med avtalsenlig lön. Finns inga jobb ge inte arbetsgivaren möjligheten att byta ut äldre kompetenta människor som i sig kostar en del kronor mot yngre som då ska gå för slavlön. Ur Expressen – Alliansen blir allt tydligare i sin bild av hur man ser på ungdomarna och hur samhället ska se ut framöver, säger Lasse Thörn på LO:s arbetslivsenhet. – Man vill att de unga ska komma in på arbetsmarknaden och jobba heltid och inte kunna försörja sig på sin lön. Att skapa fler lågavlönade jobb är fel väg att gå, menar LO, som i stället förespråkar ett bredare samarbete mellan utbildningar, arbetsliv och arbetsförmedlingen. – Vi ska inte ha arbetande fattiga i Sverige, personer som jobbar heltid men ändå inte kan försörja sig. Ungdomar ska inte komma ut på den svenska arbetsmarknaden och, trots att de jobbar heltid, bo hemma hos sin mamma och pappa, säger Lasse Thörn.

Ord

De ord du säger i dag till en person ska någon leva resten av sitt liv med.

onsdag 23 januari 2013

Sant.

Om man hjälper ett arsle så ska man inte förvänta sej något annat än skit tillbaka

Varför?

Varför stannar bussen när inte jag ska gå av?

Demokratiska republiken Kongo, (Kongo-Kinshasa )

Felaktigt tror mångaatt Israel-Palestina hör till en av de dödligaste konfliktområdena i världen. Kanske är det hög tid att vi vaknar upp och ser ner mot Afrika, till världens största oroshärd, till Kongo-Kinshasa där världens största krig pågår och har pågott sedan 1998 då en Rwanda stödd styrka invaderade landet, den pågår än och man uppskattar att mellan 3–5 miljoner döda i Kongo, en siffra som bygger på en uppskattning gjord av International rescue committee. Kanska dax att vakna och se hur vi kan påverka där.

Livet ej från den ljusa sidan

Först köper man ett granat äpple och man kan banka kärnorna ur den med en rejäl träslev.
Vi måste ju inse vilken tur vi haft att vi har Jimmie Åkesson som går i spetsen med sitt järnrör, så han kan ta mot dom som
kommer ut i skidliften för att få den avsugen efter 30m, sen efter allt det är det skönt att säga
att den svenska sommaren är den bästa dagen.på hela året

måndag 21 januari 2013

Fadimes minne

I dag hedras minnet av Fadime i Uppsala då det är 11 år sedan hon blev skjuten av sin far.

fredag 18 januari 2013

Manliga nöjen

Järnrör i handen, Jocke Nordanståhl

Kan inte hjälpa det, men jag bara älskar den här. Tack min Svarte vän i natten för att du delar med dej

måndag 14 januari 2013

Nytt rån byte

Vart är samhället på väg ? Möjligt att jag är dum och inte fattar men hur är man funtad när man slår ner någon för att komma över en hund. Det här är andra gången man slår mer en människa för att komma över hunden. Förra gången var det en Am Staff ägare som blev nedslagen och rånad på sin hund. tack och lov så kom sen hunden till rätta den gången.. För hoppningsvis slutar det lyckligt även denna gång, men som sagt, jag förstår inte hur man kan slå ner en människa för en hund. Personligen älskar jag mina hundar så det är inget nedvärderande om djur, men allvarligt, en renrasig hund kostar mellan 10 000 och 25 000, kan det vara värt att torska för grovt rån för den summan

fredag 11 januari 2013

Slopad straffrabatt

Allianspartierna med M i spetsen vill slopa straffrabbaten för yngre brottslingar. Helt rätt, är man tillräckligt vuxen för att köra bil, ta en drink på krogen eller gå på bolaget så ska man väl även vara tillräckligt vuxen för att till fullo stå för vad man gjort. Inte ofta jag håller med allianspartierna men den här gången gör jag det.

torsdag 10 januari 2013

En hel värld

Sonen är lite rastlös och pappan tar då en tidning och river ut en bild på världen. Han tar bilden och river den i stycken och ger sedan bitarna till sin son. ”Här har du att sysselsätta dig med en stund…pussla ihop världen igen.” Sonen tar sig an alla bitarna och börjar. Pappan känner sig stolt över sin uppfinningsrikedom med förvissning om att det kommer att ta en bra stund för sonen att få ihop pusslet så världskartan blir riktig igen. Det dröjer dock bara en kortare stund innan sonen är tillbaka. ”Pappa, jag är klar nu!” säger han. ”Det kan inte vara möjligt – så fort” utbrister han far. ”Jo, då! Jag har pusslat ihop allt igen…” säger pojken upphetsat. Pappan följer med och ser till sin förvåning att bilden är korrekt. ”Hur lyckades du så fort?” undrar hans pappa. ”Jo…”, svarar pojken. ”Det var en bild av en människa på andra sidan. Och när jag fick människan hel så var även världen på plats!
Transexuella tvingas inte längre sterellisera sej i Sverige för att få genomgå ett könsbyte. I en dom från kammarrätten som nu vinner laga kraft fastslås att den som vill byta juridiskt kön inte längre ska tvingas till ingreppet. Nova Colliander säger: – Jag vill att de ansvariga ska acceptera sin skuld och ge oss en offentlig ursäkt. Jag vill att de ska kravla i gruset. De har haft lång tid på sig att göra det här snyggt, den tiden är förbi, säger hon. Jag håller med henne, men jag har alltid undrat, hur kommer det sig att den offentliga ursäkten alltid ska framföras genom plånboken oberoende vad det gäller när staten tvingas att be om ursäkt.

Rättegång i Indien

En Indisk advokats försvarstal, – Jag har aldrig sett ett enda fall där en respektabel kvinna blivit våldtagen. Inte ens en maffiaboss skulle röra en flicka med respekt. Försvarsadvokaten till tre av de män som står åtalad för den grova våldtäckten i Indien har helt uppenbart en kvinnosyn som gör att man bleknar. Om en högutbildad intelligent har denna syn på kvinnor hur ska man kunna förvänta sej att mindre lyckligt lottade män ska veta bättre.

tisdag 8 januari 2013

Sno inte min säng

Livet är inte lätt alla gånger

HLR för djur

Studera denna plansch så ska du se att en dag kommer du att ha nytta av det.Allt ifrån ett ormbett till att bli påkörd. Lär er detta så har ni chan att hjälpa både människor och djur

onsdag 2 januari 2013

Brott som berör

Ofta är väl brott som begås någon annan stans något som inte berör, men den här våldtäkten får mej att må illa, tycka att det är rätt att skärpa lagen för ett brott. Att en person inte värdera en annan människas liv och hälsa kan kanske vara förståligt om än inte acceptabelt, men att flera i ett gäng saknar empati, Nä det är bara för mycket, eller handlar det i slutändan om att falla för grupptrycket ? Grupptryck eller inte, kan bara säga, ge hela gruppen vad dom förtjänar, ge dom gruppstraff, dela ut 6 dödsstraff.

tisdag 1 januari 2013

Gilla andras lidande

Hur många av oss funderar i dessa banor när vi gillar och delar saker på fb, samma när privatpersoner efterlyser människor via dessa sociala medier, när vi delar och gillar, hur vet vi då att vi inte hjälper till att finna någon som kanske lever med skyddad identitet.