fredag 28 januari 2011

På tal om ålder

Jag heter Berit. Jag satt i väntrummet hos min nya tandläkare och
läste ett diplom på väggen och upptäckte hans namn. Plötsligt
kom jag ihåg en lång, elegant mörkhårig kille med samma namn, som
gick i samma klass som mig, för ungefär 30 år sedan.
Kan han vara samma kille som jag hade varit lite förälskad i på den tiden?
När jag sen fick se honom skakade jag snabbt av mig tanken. Denna
halvskalliga, grå mannen med rynkigt ansikte var alldeles för gammal
för att ha varit min klasskamrat.

När han hade undersökt mina tänder tog nyfikenheten över och jag
frågade om han hade gått på Enskede gymnasieskola.
- Ja, det gjorde jag, svarade han.
- När gick du ut då, frågade jag?
- Jag var i avgångsklassen 1978, sa han.
- Du gick i min klass då! Jag log..

Han såg närmare på mig.
Sen sade denna fula, gamla, halvskalliga, ohövliga, fete och elake man:

- VAD UNDERVISADE DU I DÅ?

torsdag 27 januari 2011

Gullig giraffunge

Kolla in detta fantastiska MSN-videoklipp: Gullig giraffunge överraskade zoo
Visst är det trevligt när det händer något trevligt som omväxling

Mer dålig humor

En konstutställning i Kiruna invigdes av vår kulturminister

Hon fattade tycke för en tavla med fyra nakna svarta män.
Varav en av dem hade vit snopp.
... Hon frågade konstnären, en gammal finne:
...............- Varför har en av negrerna vit snopp?

Han svarade på bruten finlandssvenska:
- Di ä int negrer. Di ä gruvarpetare och en ha varit hemma på lunsen

onsdag 26 januari 2011

Rabattrensning

Frun ligger på alla fyra i rabatten när maken utbrister."Men herre jösses, nu får du väl ändå ta och börja motionera, din bakdel ser ju ut som en hel skördetröska! Senare på kvällen när maken och frun ska krypa till sängs och mannen är lite sugen, märker han att frugan är lite sur så han säger:"Men vad är det med dig då? Frun:.."Du tror väl inte jag tänker starta hela maskineriet bara för ett halmstrå!

söndag 2 januari 2011

DETTA ÄR OK ENLIGT SVERIGEDEMOKRATERNA

1. FöRFLUTET I NAZISTPARTI. Partiet kan ibland se mellan fingrarna. Gruppledaren i Göteborg, Patrik Ehn, var under flera år på 80-talet medlem i Nordiska rikspartiet.
– Det intressanta för oss är inte vad en person gjorde i går utan hur trovärdig personen är som sverigedemokrat. Samtidigt kan man se det som ett sundhetstecken att de kommer tillrätta och engagerar sig i ett demokratiskt parti, har Åkesson sagt om Ehns naziförflutna.

2. FÄRSKA KONTAKTER MED EXTREMISTPARTI. Expressen avslöjade nyligen att Patrik Ehn från 2003 fram till i dag haft kontakt med tyska NPD och att hans kontaktperson varit den tongivande högerextremisten Per Lennart Aae. Ehn är nu kallad till ett möte, men han har inte fått någon uppmaning att lämna partiet.
– Han är kallad till ett möte för att ge sin bild av vad som hänt, säger Eric Myrin, pressekreterare hos SD.

3. KROGBRÅK. SDU-mannen William Hahne, anställd som pressekterare hos SD, hamnade i ett krogbråk i början av november under Nordiska rådets möte på Island. Hahne ska, enligt bartendern, ha kallat honom för ”jävla blatte” och sedan kastat ett ölglas. Hahne menar att han bara skvätte lite vatten på bartendern och att glaset åkte ned i golvet.
– Det kommer inte från partiledarhåll att kommenteras vad en gäst på Nordiska rådet i Reykjavik eventuellt knappt har gjort, sa Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund om händelsen.

4. BROTTSLIGHET. Exempelvis dömdes Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon 2006 för misshandel och Roger Hedlund, SD:s starke man i Gävle, dömdes 2001 för misshandel. Båda jobbar i dag på partiets riksdagskansli.
– De grejerna är gamla, kända sen tidigare, sa riksdagskanslichefen Mikael Valtersson om att dömda jobbar på kansliet.

5. RASISTISKA SÅNGER. Våren 2009 avslöjade P1:s Kaliber att partitoppar sjungit rasistiska sånger under en färjeresa till Tallinn.
– Jag förstår att det kan upplevas som stötande och osmakligt och vill be om ursäkt om någon har tagit anstöt. Det har aldrig varit min avsikt att såra någon, förklarade Jimmie Åkesson att han sjöng med i en nidvisa om Olof Palme.

6. FÖRTAL PÅ BLOGGAR. SD-ledamoten Carina Herrstedt har vid tre tillfällen dömts för förtal efter att hon på sin blogg skrivit om företrädare för Sveriges kommunistiska parti.
– Men det är ju politiska saker som ligger bakom det och som handlar om en vänsterextremist i Malmö som anmält henne. Jag har inga problem med det som hon gjort, sa Åkesson till Expressen i september angående de två första förtalsdomarna.

7. GENETIKRESONEMANG OM INVANDRARE. SD:s toppnamn i Trollhättan, Thomas Karlsen, skrev om invandringen i ett blogginlägg i augusti i år:
”Nytt i vår vardag är att Sverige befolkas av människor som starkt präglas av sin aggressiva ’gen’”. En ”struntsak” tyckte partisekreteraren Björn Söder.

DETTA ÄR INTE OK ENLIGT SVERIGEDEMOKRATERNA

1. HÄTSKA UTFALL PÅ NÄTET. Filipstadspolitikern Levi Klausen skrev på Facebook: ”Uppmanar alla nationalister att spika upp grishuvuden på ytterdörrarna!!! För att hålla muslimerna borta”.
– Riksorganisationen har skickat brev till honom med uppmaningen att avträda samtliga sina uppdrag och lämna partiet, säger SD:s pressekreterare William Hahne.
Expressen har utan resultat sökt Klausen.

2. BROTTSLIGHET. Besvärande domar kan ibland leda till uteslutning. Gammal brottslighet straffar sig om den inte anges i vandelsförsäkran. Sture Blombäck i Norrbotten åkte ut eftersom han inte redovisade en misshandelsdom från 1996 och en dom om ofredande från 1999.
– Det är nästintill skämmigt att de tog upp det, säger Blombäck.

3. HOT OM ATT BRÄNNA NED VALSTUGOR. Norrköpingspolitikern Bernt Eklund hotade i somras i ett mejl till andra politiker i kommunen att bränna ned valstugor. Eklund skrev att ”om Sverigedemokraternas valstuga brinner ner, så kommer jag personligen att bränna ner de andra valstugorna.”
– Det blev väldigt olyckligt. Min avsikt med brevet var att man skulle hjälpas åt att bevaka valstugorna, säger Eklund som är föremål för uteslutning.

4. INTERN, AGGRESSIV OPPOSITION. Stark och ibland aggressiv kritik av partiets ledning lokalt eller på riksplan straffas. Tranemopolitikern Thomas Bengtström hamnade förra året i storkonflikt med en lokal partitopp och hans agerande beskrevs i lokalpressen som ”en häpnadsväckande omdömeslöshet”. I april i år uteslöts han.
– Min uteslutning handlar inte om att jag gjort nåt fel utan det var ren personkemi mellan mig och distriktet, säger Bengtström.

5. FRÄMJA MOSKÉBYGGEN. Landskronapolitikern Jan Hansveden väckte uppmärksamhet förra året när han skickade in en ansökan om förhandsbesked för ett moskébygge på en fastighet som han äger. Han menar att uteslutningen inte handlade om moskébygget utan en konflikt med det lokala partistyret.
– De gillade inte mig i kommunstyrelsen.
I politiken snackar man skit om varandra. Det var det som var orsaken, inte att jag sökte om ett förhandsbesked om ett bygglov, säger Hansveden.

6. RIKTA ANKLAGELSER MOT PARTITOPPEN. Kjell Ek, tidigare ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköping, lämnade partiet förra året efter hot om uteslutning. Hans egen förklaring är att han var kritisk och anklagade partiets
it-ansvarige för att ha hackat sig in i hans mejlbox.
– Är du obekväm och säger nåt om partistyrelsen då åker du väck, säger Ek.

lördag 1 januari 2011

Dålig Humor

Varför är Jimmie Åkesson så rädd att gå ut när det är snö på taken?
På grund av rasrisken..

Varför ville Jimmie Åkesson vara första sverigedemokraten i riksdagen? Han vill inte vara sist..(va rasist)