söndag 30 augusti 2009

Förtidig födelsedags firande.

 
Ungarna var här i dag för att hälsa på och fira min födelsedag några dagar för tidigt.
 
Utöver blommor tårta och Malena Ernmans skiva så fick jag två biljetter till Berwaldshallen den 23/10, då bland annat hon och Charlotte Perelli uppträder. Anders Berglund dirigerar.
 
Posted by Picasa

Sexigt värre

Beyonce Single Ladies Dance

Macka till kaffet

 
Posted by Picasa


Att vandra runt i Tallin en vacker dag i augusti kräver att man får någonting i magen, Vi beställde en Club Sandwich till kaffet. Det här var vad vi fick, en tallrik med hårt friterade pomfrites, en skål med kryddad ketchup, en mack + kaffe som var urdrucket en halvtimme tidigare än vad mackan blev inburen.
Hur som stan var vacker

Tallin över helgen

 
Posted by Picasa


Vi tog en tur över pölen till Tallin. Fin hytt fick vi även om det inte är där man sitter under resan, men samtidigt så skadar det inte om man får sova gott.

torsdag 20 augusti 2009

Titta och njut

Här är kvällens belöning för ett gott arbete med hus och trädgård, strax klara. Klart lite gott att dricka till också, men det talar jag inte om för någon.

Big Gräshoppa

Alla som tittar in på min blogg vet att jag gillar djur av alla de sorter, den här hittade jag i dag ute på mina rena påslakan,
Ca 5 cm stor och vacker som attans


söndag 16 augusti 2009

Kenta - Var finns alla polarna

Norrköping t o r



Klockan 3 natten som var gick vi upp här i huset för att fara till Norrköping på hundutställning.
Minns ni tiken som dog för oss i fjol, dagen efter hon fått valpar. Nu är hennes valpar 11 månader och det var dax att ta ut en av dom på sin första utställning i dag.
Eftersom det var första gången så hade vi inga större krav på henne, men hennes kritik var bra så det var nog inte sista gången som hon ställs ut. Hon fick dessutom låna den rosa RR av sin vita polare.
Hon är dessutom sin mamma upp idagen.
Träffade dessutom en av fröken blås uppfödare, hon tyckte fröken blå var fin och utväcklats så som det var tänkt.

lördag 15 augusti 2009

Inga undanflykter mer

Nu kan jag inte komma undan längre, eftersom jag varit och köpt mej ett stativ till min nya videokamera så måste jag ta mej samman att lära mej den, inte bara att filma.

 
Posted by Picasa

torsdag 13 augusti 2009

Från barns munnar

Kvinnor är duktigare än männen, De ger mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta... Bonden är en väldigt lycklig man, först och främst för att han har en traktor, men också för att han slipper jobba... Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar... En gynelekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.Skillnaden mellan tantkroppar och manskroppar är at tantkrippar har flera hemliga rum i bägge ändar... Kvinnor har kurvor medan männe har portfölj... Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer... Männen har fler framdelar på kroppen......En kropp är något som tar slut i skorna... Det finns många sorters hud. Förhud är tii exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.

söndag 9 augusti 2009

Husvagnstomt på kusten



Så här i sommarvärmen är det svårt att få skallen att komma på något roligt att blogga om, men sen så här på eftermiddagen kom jag på att vi var ju ute vid vår husvagnstomt på Upplandskusten här i veckan.
Eftersom vi ska flytta till stan framigenom så har vi haft en del att göra på huset, alltså inte så mycke tid vid kusten.
När vi kom ut nu i onsdags så var gräset knähögt så det blev till att slita, men till slut var det färdigklippt och rellativt snyggt.
Har ni sett, till slut kom även tältet upp på vagnen och strax är det dax att plocka ner det inför vintern.

Ordet Lagom

Vad är det förretsen med detta ord lagom? Det finns ju bara på svenska har jag hört, och vi svenskar är ju så förstjusta i detta ord. Jag har i alla fall hört följande historia:

Ordet lagom härstammar från vikingatiden och kommer av "laget runt". När vikingarna träffades för att dricka tillsammans satt de i en ring och delade på ett krus med mjöd. Kruset skickades laget runt och för att det skulle räcka till alla gällde det att var och en tog så pass mycket att det räckte laget runt. Därav ordet lagom.

söndag 2 augusti 2009

Annie Lennox - Backwards/Forwards

Har alltid gillat Annie Lennox och särskilt från tiden med Eurythmics. Hon är fortfarande inte dålig, men kan någon tala om för mej varför artister ofta blir sämre när dom splittrar en framgångsrik grupp. Mannen i Eurythmics, minns någon honom, hette han Dave Stewart, eller nått sånt han har ju blivit ännu anonymare än vad AL är.
Är det inte ganska tragiskt.

Fröken blå, helt slut

 
Posted by Picasa


Var i skogen i dag, förenade nytta med nöje. Hundarna fick rusa fritt under dryga två timmars skogspromenad samtidigt som vi plockade kantareller. För att att göra en lång historia kort. Bearded Collie är en vallhund som aldrig ger upp med att försöka hålla flocken samlad.
Tänk så hon fick jobba, två idioter till människor,som sprider ut sej i skogen, en liten Bichon som inte bryr sej så mycket om något för hon hittar ju själv.
Kan ni förstå att stackarn var slut när vi kom hem, jag tror hon sover än :) Ett tråkigt tillägg, för er alla som gillar skogen. Direkt efter hemkomsten plockade vi 10 fästingar från fröken blå, fortfarande kan jag se någon som kryper på nosen som jag får ta innan dom kryper ner och biter sej fast.

lördag 1 augusti 2009

Va trevligt det kan va när man kan leka i en tunnel som är ämnad för hundar.
Jag ser ingen skillnad, men enligt bruksanvisningen till tunneln så är denna enbart gjord för hundar inte för barn. Har ni hört sån´t tok.

Rain Sound By Clapping

Visst är det faschinerande att man kan härma naturens ljud bara genon att leka med sina egna möjligheter.

Dagens Nemi 1/8.09

KÄRLEK

Att älska vad är det? Kan du säga vad du vill, eller måste du trots allt vara rädd för att såra. Ska du ta att bli sårad
Att älska, gäller det bara en person,eller kan det vara kolektivt. "Jag tycker om mina vänner, Jag älskar mina vänner".
Ibland är saker som man inte förstår, älskar, tycker om, accepterar............
Vilket ord ska jag välja ?

Ibland är det bara så mycket för mycket av alla ord.