lördag 31 maj 2008

Talang 2008 - RMK & Co - Temperatur (Final)

Även rapp kan fallen en gammal kärring i smaken.

Talang 2008 - Final - Karina Sarkisyan Mitt Hjärtas Längtan

Fortfarande tycker jag denna kvinna är fantastisk, men jag kan förstå att hon inte kan mäta sej med Zara Larsson som besitter en enorm röst för en så ung tjej.

Talang 2008 - VINNARE - Zara Larsson - My heart will go on

Vad ska det bli av denna flicka? 10 år och besitter sån röst.

Zara Larsson One moment in time - Talang 2008

torsdag 29 maj 2008

tisdag 27 maj 2008

måndag 26 maj 2008

SHARON STONE Besöker Karolinska instetutet

En engagerad stjärna besöker Sverige för att tala om AIDS.
När hon, tisdagen den 27 maj, kommer till Uppsala universitet är det hennes engagemang för freds- och konfliktfrågor som är i fokus.
1995, blev hon ordförande i AmfAR - The Foundation for AIDS Research – en välgörenhetsorganisation som investerat hundratals miljoner dollar i mer än 2000 forskningsprojekt kring frågor som rör HIV/AIDS.
Sharon Stones stora insatser har betytt och betyder mycket för forskning och för humanitärt arbete. Därför har hon belönats med en mängd utmärkelser och dessutom varit med att dela ut dem. Bland annat ledde hon galan i samband med den högtidliga utdelningen av Nobels fredspris i Oslo 2006.
I ett öppet panelsamtal i universitetshusets aula kommer Sharon Stone att berätta om sitt arbete för allmänheten. Samtalet går under rubriken Global peace – global health.
Övriga deltagare.
-Jan Eliasson – FN:s särskilda sändebud för Darfurkonflikten
-Peter Wallensteen – professor i freds- och konfliktforskning,
-Karen Brounéus – fil. dr., forskare vid institutionen för freds- och konfliktforskning
-Ann-Marie Tung Hermelin – enhetschef, nationellt centrum för kvinnofrid
Tid och plats: Tis 27 maj klockan 12.00 - 13.30 i Universitetsaulan

Djuren runt oss

  Tänkte bara visa upp att Izi och Cayander fått nya kompisar, Kotte kommer mellan varven, efter det han fastnade i hundhagen, för att få sej lite mat. Björktrasten sitter där i sin topp och skränar för att visa hela byn vem som bestämmer. Hacke hackspett sätter sej alldeles utanför fönstret och låter illa, skyggheten har han för länge sedan glömt. Hacke har blivit lat, han vill ha maten serverad från kvist.
 
 
Posted by Picasa

Provköket - Mrs Laura Brown (live)

Här ett makprov av Provköket från Malmö som gick upp på scen som sista grupp i Uppsala i gåreftermiddag

Lindy Hop - Hellzapoppin (1941)

Denna dansstil var det menat att man skulle få testa på under 2 timmar på Uppsala Pride, efter att ha sett en gammal film får jag väl säga. "Tack och lov det blev inställt". Skulle man överlevt 30 cekunder tro?

söndag 25 maj 2008

Finalmusiken Uppsala Pride

 Elise Ria Borderline
 Jan Hammarlund






Provköket från Malmö
Det går att lysna på dessa artister på deras Myspace sidor.
 Posted by Picasa

Vandra runt i Uppsala

 Att vandra runt i Uppsala en vacker majdag är inte så fel när det inte blir som det är tänkt. Slottsbacken var ganska så folktom både fredag och lördageftermiddag trots att det var Uppsala Pride i helgen. En miss kanske att inte ha ett fikatält där man kunnat slå ner baken.
  Kastanjeträden i full blom nere vid Fyrisån.
 
Posted by Picasa
En sargad vitpil på en liten ö i stadsparken.

söndag 18 maj 2008

Annika Sorenstam Does David Letterman's Top 10 List

Nog förstog jag att det måste funnits några viktiga orsaker till att Annika Sörenstam slutar med golfandet.

lördag 17 maj 2008

Katarina Witt 1978 Exhibition

Katarina Witt född den 3/12.1965 i Staaken, Östberlin, och växte upp i Karl-Marx-Stadt.
Den tidigaste filmen jag kan finna på Tuben är just från Karl Marx Stadt och är inspelad 1978, då är hon endast 13 år gammal.
30 år är det mellan första och sista filmen. Finns det någon större konståkningsstjärna än Katarina Witt, efter 30 år kanske det är dax att inte veta vad man ska göra det närmaste året.

Hela det här inlägget kom sej av att det stod om Tonya Harding i AB i går, vilka svängar hjärnan kan göra.



Katarina Witt slog igenom 1984 då hon tog sitt första OS-guld i Sarajevo. Hon har i över 20 år varit ett känt namn inom konståkningskretsar men den 3/3.08 genomförde hon sin sista isshow i Hannover.

Katarina Witt - 1996



Katarina Witt - Abschied 2008



"Sedan jag var barn har jag hela tiden haft mål för vad jag vill uppnå nästkommande år. Men för första gången i mitt liv har jag inga planer på vad jag ska göra".

fredag 16 maj 2008

Povel Ramel: Killarna som gjorde henne fet

Var inne på Pierres hjärna i dag och tittade. (det lät det. Det är en intresant sida ska ni veta. Även om detta inte är så vackert så är det roligt, men många vackra visor kan man finna på hans sida. Även mycket annat smått och gott.

torsdag 15 maj 2008

Djurplågeri - Vanvård

Är denna film sann överstiger den allt vidrigt som jag sett och som jag trott varit möjligt. Jag klarade inte av att se hela filmen.

Papegoja rockar loss

Yes We Can - Barack Obama Music Video

En video som återigen stigit i popularitet.

Programet Pride Festival 2008 Uppsala

Här kommer programet för Uppsala Pridefestival som går mellan 22-25/5

Jan Hammarlund - Andalusien 1938



Han kommer att vara i Uppsala den 25/5, kan vara bra att veta för alla som var med redan på 70-80 talet.

onsdag 14 maj 2008

”Inte möjligt nå kraven” Vårdkonflikten

Finns ingen tro på det man gör? Varför tar man ut så många människor i strejk om inte ens förbundsordföranden i vårdförbundet tror på det dom gör.
Kommer medlemmarna att ha kvar förtroendet efter det utalande som Anna_Karin Eklund gjorde. Att tala för fackombud kanske kan va en sak, men kommer hon att våga ställa sej framför sina ca. 90000 medlemmar och säga samma sak.
– Det blåser en stark vårvind genom den svenska vården som ska blåsa bort den unkna lönediskrimineringen, sa Anna-Karin Eklund i sitt tal inför drygt 190 fackliga ombud från hela landet.

– Det är dags för en vårstädning.

Men den vårstädning som Vårdförbundet vill se genom sina krav på bland annat en lägsta lön på 22 000 kronor och 1 700 kronor mer per medlem både i år och nästa år, den kommer inte att ske.
– Det här handlar om långsiktighet och då är 1 700 kronor en tydlig markering från vår sida att det här behöver vi få till på något vis, säger Eklund till aftonbladet.se.

– Det kommer inte att stå det i det centrala avtalet, men det är ett mål under varje år här. Det här är en förhandling och då behöver vi också jämka oss.

Vart fanns logiken när hon går ut i media och säger dessa saker, i mina öron låter det, "OK,vi köper det ni erbjuder, vi tar era 2,8% och tackar för det". Säga något sådant precis när man samtidigt kommer med 4 varslet.

En stor del av Sveriges befolkning har stöttat syrrorna i deras kamp, dom har utan att gnälla avstått den vård de annars skulle fått, men till vilken nytta när inte ens dom strejande syrrornas ledare tror på det dom gör.

Tack och lov är jag inte syrra, men jag skulle byta fack omgående om jag vore det.

Ta dom 2,8% som arbetsgivarna erbjöd er, stå sen där och buga och bocka för att ni som i dag gör vad erat förbund säger åt er att göra inte får ta del av den retroaktiva summan som eventuellt kommer att delas ut
NI arbetade ju inte då alltså kommer ni inte att få del av den kakan.

Kommer ni låta Anna-Karin Eklund sitta kvar efter detta praktfjasko och detta klavertramp som hon begick den 13/5. när hon talade med media efter den förkortade kongressen.
Fortfarande tycker jag att ni är värd de pengar som finns med i ert krav, men jag tycker er ordförande är riktigt pinsam

söndag 11 maj 2008

Vanvården av djur fortsätter

Förjävligt att det fortfarande förekommer sådan här vanvård av djur. Gång på gån ser myndigheterna vad som händer men frågan är vad som görs åt det.
Spelar ingen roll om det är i USA, Australien eller Sverige frånta dom rätten att handska med djur om dom inte har den respekt för liv som krävs.

lördag 10 maj 2008

Talang 2008 Semi.1- Sebastian Krantz-Karina Sarkisyan- Bäst

Visst finns det falska toner, tack och lov för det, det är ju bara människor.

fredag 9 maj 2008

Talang 2008 - RMK & Co

Jag trodde inte det var möjligt att ha vettiga texter på rapp, men jag hade helt klart fel

Talang 2008 - Karina Sarkisyan-TALANG PÅ VÄRLDSNIVÅ

Vad säger man!!!!!!!!!!!

Engla´s Mormor: Ni sårar oss

Englas hastiga bortgång och det sätt som hon fick sitt liv avslutat på berörde nog alla människor i Sverige och i andra länder, men det är inte min sorg och jag kommer ej heller någonsin att kunna känna den sorg som jag mycket väl förstår att Englas familj känner.

Englas mormor skriver

"Undra på att världen ser ut som den gör, med så många människor som orkar vara så negativa i denna svåra stund. Förstår ni inte att ni sårar oss anhöriga oerhört med era elaka kommentarer? Det är faktiskt synd om er!
Det är ju tur att de flesta inte tycker som ni, utan att det finns de som ser lite ljust på att begravningen sänds i tv. De förstår att vi vill dela med oss av det enda positiva och fina i hela den här fruktansvärda händelsen."

/Englas mormor

90% av SVT´s anställda tycker det är fel att sända begravningen, 83,2% av dom som svarat på AB´s fråga om det är rätt eller fel svarar att det är fel att sända den. Det ser ju tyvärr ut som om dom flästa tycker det är fel.

Jag beklagar djupt det som Engla`s familj drabbades av, jag förstår bara inte varför Engla´s familj vill dela med sej av det mest privata som jag kan tänka mej. Jag förstår än mindre hur SVT kan lägga upp det som det skulle vara en stadsangelägenhet och att vi har landssorg.
Är dom andra tre barnen i mellansverige mindre värda?

För mej är Pingsten en glädjens högtid, jag kan bara beklaga det tragiska men jag vill inte bli pådyvlad en sorgegudstjänst som inte är min sorg.
Engla´s mormor har ingen rätt att försöka ge oss dåligt samvete hur dåligt hon än mår.
Och SVT har förlorat åtminstånde en tittare för väldigt lång tid framöver. SVT´s agerande i denna tragiska situation är nog det smaklösaste på länge.

Burma - None of us are free

Den här filmsnutten hittade jag när jag skrev "min vän i natten`s" namn på YouTube,

onsdag 7 maj 2008

fUNNY cATS

Ibland bara hittar man söta saker på YouTube. Dom bara ligger där framför ögonen på en och det är bara att njuta och le.

måndag 5 maj 2008

Vid Linnéstig vid Kungsängen Uppsala

 I dag när det var strålande väder så for vi till Kungsängen med hundarna och gick runt och tittade på Kungsängsliljan. Att i stilla mak gå längst Fyrisån när solen gassar, gässen skränar, att se hundarna leka och fara runt och det luktar vår det är skönt.(En bild innifrån Kungsängsladan)
 För ca 2000 år sedan var det som i dag heter Kungsängen en del av Arossjön. På 1700 talet kallades den för Storängen och sträckte sej både söder och öster om stan.
 På 1600talaet tillhörde den Ulltuna kungsladugård som då tillsammans med Sätuna kungsladugård utgjorde underhållet för Uppsala slott.
 
Posted by Picasa

Vårdförbundet strejkar vidare

Det här vill Vårdförbundet

En lägsta lön på 22 000 kronor.

1 700 kronor mer per månad i år och lika mycket mer nästa år.

En uppvärdering av Vårdförbundets yrken med bland annatbetald specialistutbildning.

Se över arbetstiderna utifrån hälsa och säkerhet.

Arbetstidsförkortning för dem som jobbar natt, varje timme ska räknas som 1,5.

Förbättrade villkor för föräldraledighet.

Utveckla lönebildningen centralt och lokalt tillsammans med arbetsgivaren.

Ny lösning för avbruten dygnsvila.

Företag tar över vård och skola

Är detta vad våra skattepengar ska gå till ? Den lilla ökning av privat vårdande och drift av skolor, från 18 till 22%, som skett mellan 2005 och 2007 är endast 4%. Dessa 4% har blivit en kostnad på 362 miljoner kronor.
Totalt ifjol tog privata entreprenörer emot 1,4 miljarder av Uppsala kommun.

Om en privat vårdjätte gör en vinstökning på 240% på tre år är det rimligt. Att sen den vårdgivare som gör dessa stora pengar är samma bolag som fick skarp kritik av Socialstyrelsen 2007 för att ha vanvårdat en demet man.

Exempelvis Attendo Care har upprepade gånger varit i blåsväder i Uppsala och en del av kritiken har handlat om att de äldre blivit lidande till följd av för låg bemanning.

Hur genererar då friskolorna sina vinster? Att de i snitt har 10-15 procent lägre lärartäthet än kommunala skolor spelar givetvis in.
- Den lägre lärartätheten kan vara en orsak till att det går att skapa vinst inom friskolor, medger Per-Erik Lorentzon, utvecklingschef vid John Bauer-koncernen som driver 27 skolor.

För att bättre ta tillvara kommuninevånanarnas skattepengar så kanske kommun och landsting måste göra sina skepp lite mer lätthanteliga. Slipa av kanterna och göra det hela lite rundare så att möjligheterna ökar för flexibillitet även i dessa organisationer.

Kan privata bolag gå med sån vinst måste det finnas en möjlighet att få kommun och landsting att göra mindre förluster.

Skolverket säger:
En förklaring anses vara att eleverna kommer från mer högutbildade familjer och att dessa gjort ett aktivt val och därmed är mer engagerade i utbildningen.

Är det kanske en segregering som de styrand i Uppsala är ute efter.

söndag 4 maj 2008

Dolly Parton - Imagine

Tittade lite på tv´n i kväll och då var det en konsert med Dolly Parton, man glömmer så lätt en stor röst i en liten kropp.

fredag 2 maj 2008

Klosterliljor från Vadstena

I fjol var vi också nere i Vadstena en sväng och då införskaffade vi oss klosterliljor som i år har kommit upp med ett par blommor. Klosterliljor är vackra blommor och helt klart så är det värt att lägga ner lite tid och besvär för att komma över lökar som sen förhoppningsvis kommer att ta sej ute i rabatten.
Under sommarens gång kommer jag att visa fler bilder från Vadstena,eftersom jag säkert kommer att ta ännu en tur dit när vi kommer ytterliggare längre fram och det blivit sommar. Jag kommer att lägga ut foton på gamla byggnader och trånga små gränder. För den som är intreserad så är Vadstena en liten söt stad som är värd ett besök.

 
Posted by Picasa

BGT FINAL - Damon Scott & Bubbles

Ibland blir man som barn på nytt, krävs inte mycke för att jag ska gilla det. Jag tror mina föräldrar sa, "lite roar barnen", jag blev nog en unge igen när jag såg det här.

torsdag 1 maj 2008

Madonna feat. Justin Timberlake - 4 Minutes

Anita Skoran - Färger i en vind

Norska är ett vackert språk, har man sen en röst som Anita Skorgan så blir det inte sämre. Lägg till vackra bilder, ja, då är det bara att njuta.

HEEL (Viva Chihuahuas! )

(1 MAJ) INTERNATIONALEN (The internationale) Swedish

Denna sång har alltid varit arbetarnas kampsång, förhoppningsvis så ska den så förbli utan förvanskningar om blankputsade kängor och andra skitsaker som några som kallar sej Pluton Svea lagt till i sin ändring av texten. Kallas det kanske brist på fantasi när man avänder sej av en redan internationellt etablerad kampsång för arbetarna för att sprida ett förvanskat budskap som inget har att göra med den som utför ett arbete.

Jan Teigan - Det Vakreste Som Fins

Till min vän genom livet.

Velgørenhedssangen '' Afrika''

Jag fick ett ryck och sökte på Gitte Henning, detta var det resultat jag fick fram, man slutar alldrig att förvånas.