måndag 31 mars 2008

"Kompisen" har ordet

 
Posted by Picasa
Tjena alla, som ni kanske märker så ser jag fundersam ut. Nog för att jag är en äldre och relativt kok dam men jag fattar inte alltid när dom där med två ben yttrar sej. Alla som känner mej vet ju att jag heter Cayander men här kommer dom och kallar mej för black and white, det kan man väl inte heta heller? Om dom tänker döpa om mej bara så där efter 7 år så kan dom väl hitta på något vettigt, en renrasig Bichon Frise som heter Black and White...........Får man tugga lite på dom där som påstår att dom äger mej, kanske föresten ska byta bort dom.

Hur förbannat lågt får man sjunka

TV5 har gått för långt Kan någon tycka att detta humorprogram är roligt. Barn annvänder redan djur som leksaker på ett grymt sätt, ska då folk som ska föreställa vuxna gå ett steg längre och döda djuren, även om det bara är på låtsas.
Det kanske är så att personerna bakom serien har lika lite (om det nu finns några alls) celler bakom pannbenet som personerna har som dom föreställer i humorprogrammet.
Ett råd till TV5 lägg ner eländet, det är ju ändå inte roligt, hela spektaklet är ju bara pinsamt. Ja, jag vet vart avstängningsknappen sitter och jag annvänder mej av den men det är väl inte för den jag betalar varje månad både licensavgift och till det bolag som lervererar kanalerna till mej.

Trött tröttare Elise

 
  Kl. är lite över 02.00 inte behöver jag väl gå och sova eftersom jag kan ta stöd på stolen så jag inte trillar omkull. dom däringa vita sakerna tittar ju på mej så då måste ju jag få blänga tillbaks. Jisses vilken tur att någon håller i mej så jag inte faller av stolen, men jag ju inte trött som ni förstår.
Posted by Picasa

Nä nu ger jag upp kl. är 02.30 nu får syrran ta över nattvakandet

söndag 30 mars 2008

Sjuksköterskorna sa nej till budet

Helt rätt gjort av sjuksköterskorna att köra över sitt fack. Är man inte nöjd med det som bjuds så ska man inte tacka ja vara för enkelheten skull.
Facket ska ta tillvara medlemmarnas intresse men jag tror inte att det alltid blir så, både fack och arbetsgivare ville komma fram till en lösning eftersom syrrorna står avtalslösa från och med Måndag. Alltså tar inte syrrornas intresseorganisation reda på vad deras medlemmar vill, illa. Under sista året har jag hört många syrror som funderar på att byt fackförbund, trots att det då blir till ett fack för dom som inte har högskola, så sent som i mitten av förra veckan hörde jag en syrra sitta och prata med en representant från ett annat mycket större fack.
Vill man ha bra kompetent personal som kan ge kvalificerad vård då måste man som arbetsgivare vara beredd att betala vilket i slutendan betyder att jag som skattebetalare måste vara beredd att vara med att betala en extra slant för att få den kunskap och erfarenhet som finns hos sjukvårdspersonal.
Kanske har jag missuppfattat något, jag vet inte, men jag vill ha kompetenta människor runt mej om jag skulle behöva söka vård. Kostar det mej sen en skattekrona till så får det gärna göra det, bara jag vet att den går till att jag får en bra vård. Inte till avgångna kommun och landstingspolitikers fallskärmar eller vad det nu ska kallas då dom avgår efter några år inom politiken.
STÅ PÅ ER SYRROR NI ÄR VÄRDA ETT BRA AVTAL!

lördag 29 mars 2008

Ingen står över lagen

Lika inför lagen . Det är ganska skönt att se att ingen är förmer än andra när det handlar om att sota för sina brott. Vad man möjligen kan ifrågasätta när det gäller denna vandal är om han fick en opartisk rättegång innan han hamnade i fängelset. :)

LiveLeak har tagit bort Fitna the movie

Några inlägg längre ner finns återigen orginalfilmen,efter hjälp från en vän fann jag en annan länk att kopiera som visar orginalutgåvan som inte har någon annan text tillagd



Jag fann dessa på YouTube, förhoppningsvis så är det orginalfilmen Fitna the movie.
Kanske ska den få visas enkom för att visa vad en människa är berädd att ta till för att vinna röster.

fredag 28 mars 2008

Muhammed tecknare stämmer filmskapare

Kurt Westergaard stämmer Geert Wilders.
Wilders har inte haft Westergaard´s tillstånd att använda sej av Muhammedkarikatyren i början och i slutet av sin 15 minuter långa film.
Islamfientliga filmen Fitna väcker helt klart oro, men går det inte att se den för vad den är. En mans desperata försök att få uppmärksamhet för egen vinning.
Nu har Wilders lyckat med att nå delmål ett, han har fått uppmärksamheten, så låt oss nu hjälpas åt att se till att han inte når mål två i sin strävan, vinning för egen sak

Fredagsfräckis

En bonde i norrland kom till kvarnen med traktor och
släpvagn för att tippa av och mala sin skördade säd.

Men när han gick bakom släpvagnen för att
fälla ner baklemmen och lossa säden råkade den ramla
ner och träffade honom rakt på stortån.

Det gjorde så jäkla ont att han fick åka till
lasarettet i Umeå där dom konstaterade att stortån var krossad.

Efter operationen, då han låg där i sjuksängen
tyckte han det var så konstigt att alla sköterskor fnittrade då
dom såg på honom. En del försökte t.o.m titta under täcket ibland, och det blev bråk mellan dem om vem som skulle tvätta honom.

Det fick sin förklaring den dagen han råkade läsa
sin egen journal.
Det stod:
Vid sädestömning råkade lemmen falla ner och
krossade stortån.

SVD Kanske är sitt egna aprilskämt ang. Geert Wilders "Fitna the movie"

Skulle Per Gudmundson ha kollat upp Google news skulle han ha funnit flera artiklar som kommenterat Wilders "Fitna the movi".
Sist jag tittade in på LiveLeak´s sida, som var dom som la ut filmen först både en Engelsk och en Hollänsk version, så var filmen visad 2529674 gånger. Att då göra som Per Gudmundson, kalla den för ett aprilskämt som ingen sett, är oansvarigt mot sina och tidningens läsare.
Kommer man SVD att göra som man gjort åtminstånde vid ett tidigare tillfälle, inte be om ursäkt för att man kommit med felaktig information. Bara lägga till några rader mitt i texten så att det ser ut som om det skulle vara orginaltexten.
SVD sjunker i trovärdighet på det här sättet.
Tidigt aprilsämt

Filmen finns i inlägget här under, tycker inte det är någon upplyftande eller upplysande film, snarare lite åt snaskhistoria som man kan klara sej utan

Fitna the Movie: Geert Wilders' film about the Quran




Även jag måste visa denna film som jag har hört talas om och som det spekulerats om under flera veckorAlltså, här kommer slutresultatet.

onsdag 26 mars 2008

Vårdförbundet säger nej

Ska sköterskorna behöva acceptera ett skambud återigen.Sitter man med en lön på 19000 i månaden så är inte ett påslag på 1700 för mycket, vilket vårdförbundet krävt enligt UNT vilket då arbetsgivaren måste sagt nej till.
Om man tittar vad kommunals medlemmar fick så borde arbetsgivarna skämmas som inte vill betala syrrorna en vettig lön som det går att leva på. Nu tror jag väl inte att kommunals medlemmar fick 3000 mer i plånboken, men det var ett bra avtal dom lyckades driva igenom.
En kokerska i Borås fick i snitt 2200 mer i månaden. En barnskötare i Falkenberg tjänar i dag 19600 det motsvarar väl ungefär ingångslönen för en ssk i dag i Uppsala tror jag om jag inte är helt fel underrättad.

Fakta: Vårdförbundet

Vårdförbundet organiserar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Förbundet har runt 94 000 yrkesverksamma medlemmar. Tillsvidareavtalet med Sveriges Kommuner och Landsting som nu har sagts upp gäller drygt 80 000 medlemmar. (TT)

Det är klart att det måste vara svårare att få igenom ett avtal om man är ett så pass litet förbund som vårdfacket är, lite lättare kanske det blir om man har 400 000 medlemmar som kommunal har.

Kanske dax att bli bonde

Är det så här, då ska nog även jag klara av att va bonde. Ge den mat ett par gånger om dagen ska väl inte va så svårt.

måndag 24 mars 2008

X Factor Denmark - live5 - Martin: Somebody to Love

Obama & Clinton tar en svängom


Finns viljan så fungerar ju samarbetet helt klart:)

Äggen blir fina inför Påsken



Lite rolig är den även om påsken går mot sitt slut.

Simon Mathew - Vinder af Dansk Melodi Grand 2008

Säga vad vi vill om vårt eget bidrag till eländet men här har hur som Hero fått sin överman i klämkäckhet.

Inte går det att påstå att det låter bra heller.

söndag 23 mars 2008

Justin singing - With You


Frågan är om inte denna grabb gör låten bättre än Chris Brown.

"Chocolate Rain" Original Song by Tay Zonday


Vilken röst på en ung pojke

lördag 22 mars 2008

Sjuksköterskorna´s missnöje växer

Inte konstigt att sjuksköterskorna är missnöjda i Uppsala och övriga landet. Arbeta på Akademiska efter 3 års högskolestudier med dito studielån 19000 i lön. Sen vidareutbildning för att skaffa sej en specialistkompetens, ingen ersättning att tala om för den, om man nu ens fick nått alls. Slit på obekväma tider, var lojal med din arbetsgivare, se ditt yrkesval som ett kall och var glad om du får en löneökning på 200 kronor.
Att vårdförbundet godtagit så låga bud från arbetsgivaren genom åren är skamligt mot sina medlemmar. Under tider då det råder brist på arbetskraft borde möjligheten vara god att höja lönerna i stället för att acceptera att standarden sänks..
Det ska bli intresant att se om medlarna kommit med ett bud som är godtagbart för båda parter.
Det kanske också är dax att fundera över om inte alla inom vården borde tillhöra samma fack, möjligt att det då skulle gå att få större gehör för de krav som man ställer i löneförhandlingarnaJag gick in på vårdförbundets sida och läste vad ordföranden Anna-Karin Eklund säger.

"Vi ska nu tillsammans se till att politiker och beslutsfattare följer sin höga värdering av våra yrkesgrupper så att värderingen också omsätts i lönekuvertet. En rättvis fördelning av välfärdskakan krävs för att bidra till bästa kvalitativa och säkra vård. Den lönediskriminering som pågår av våra akademiska yrken måste upphöra. Det viktiga nu blir att folkbilda om vad vi faktiskt gör för de människor som behöver vård. Vem är det som svarar på dina frågor när du ringer sjukvårdsupplysningen? Vem är det som saknas för vården av äldre och på i intensivvården? Det finns en stor brist av våra yrkesgrupper inom vårdkedjan.

Nu är det upp till bevis för politiker och beslutsfattare. Ge oss rätt lön. Vår kunskap är din trygghet!"

fredag 21 mars 2008

dancing walrus "Smooth Criminal."

Försäkringskassan - någon är sjuk

skärtorsdags jobb

  Hej och glad påsk på er alla, det är jag som sitter upp på nedersta bilden och allmänt blir benämnd som kompisen.Nu har jag tröttnat på den lilla störiga saken som tror att hon är nått. Jag heter Cayander och är en sjuårig dam som vet vad livet handlar om. Jag har haft egna ungar så jag vet hur man fostrar dom, Ta dom i nacken lägg dom där dom ska va se till att dom är mätta och rena, ingen större skillnad om det är två eller fyra ben på dom små, men sen kommer lilla Izi och tror hon är nått bara för att jag visat hur man tvättar och sköter om.
Tror ni att dom däringa tvåbeningarna sovit om det hängt på Izi? Icke sa Nicke. Här kommer dom små med sina föräldrar och hälsar på och ska sova över, Vad tror ni Izi gör, lilla fröken duktig. Jorå upp på två ben som en dj.... tvåbening och så pussar hon dom mitt i ansiktet, sen skriker dom små liven ju och då fattar Izi inget så hon söker hjälp av mej som är stor och förståndig. Ja, ja tur att jag finns tillhands när lilla viktigfröken behöver mej.Det var slitigt att fixa till det efter Izi´s framfart så tyvärr kan jag inte tala om hur deras storebror kom i säng för då hade jag somnat av utmattning.Jg kan hur som upplysa er om att han och dom andra sover nu när fröker i säng nr. 1 tycker att hon sovit klart för natten. Suck fins det nått ställe där en gammal trevlig dam av rasen Bichon Frise kan få vila upp sej.
Elise övers med huvudet i fotändan och Fiona på mage tvärs över sängen.
  
Posted by Picasa
Ja, Ska kanske avslöja att den som sover hårdast är den lilla fröken duktiga IZI.

onsdag 19 mars 2008

R.E.M.-stjärnan ute ur garderoben


Bättre sent än aldrig heter det. Det är väl inte så fel att Michael Stipe kommit fram till den slutsatsen att varje offentlig peron som kliver ut ur sin garderob underlättar för andra att våga leva som dom är.
Kanske har Uppsalas HBT människor kommit på ett sätt att locka.
Pride festival kommer att hållas i Uppsala mellan den 22-25/.08 och den kommer att hållas i centrala Uppsala,
Vi får hoppaas att föreningen Uppsala Pride lyckas genomföra det som dom planerar och att tillströmningen på människor blir god så att det blir ett återkommande evengemang.

tisdag 18 mars 2008

Sveriges län

Känner vi till våra län Många av oss är beresta och känner till andra länder och dess omgivning, men hur bra känner vi till våra län i vårt eget land.

Handtvätt

 
Posted by Picasa
Jag åkte ner mot stan i dag innan jag for hem från jobbet. Handtvätt 150. Men vad är det jag får tvättat för det priset, är det bara händerna, kanske kan jag välja själv.Hmm, Skrubba lite extra på ryggen........
Det blir 150kr. Tack

Bloggvärlden hotad ?

Ska man behöva känna sej hotad som bloggare pga att några tjejer har funnit ett sätt att tjäna pengar på sitt bloggande. Det är ju löjligt. Vem förbjuder mej att försöka finna ett sätt så min blogg genererar pengar till mej. Ingen. Sen är det väl så att om någon har en blogg som inte passar min stil, då går jag väl inte in där.
Lite verkar det som om vissa bloggar har blivit som det där avskyvärda tv progammet. Jag vet vart avstägningsknappen sitter men jag använder den inte för då kan jag ju inte gnälla.
Blondinbella med fleras bloggar har blivit som melodifestivalen, ingen tittar fast alla vet att det är fel.
Jag vet inte om det är ett tillfälligt fel på sidan jag länkar till högst uppe men på http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2072306.ab finns inlägget att läsa och ännu mera om samma ämne.
Jag kanske ska slå en signal till fodertillverkaren vars hundfoder mina jyckar äter, kanske kan även jag tjäna en slant på att IZI och hennes polare får vara med på ett hörn i min blogg. :)
Det var ett skämt, men jag tycker missunsamheten är småttig

måndag 17 mars 2008

Den vackra IZI på gång igen.

 
 
Har ni sett! Jag som var helt slut efter gårdagens barnpass
Nu på förmiddagen när jag och kompisen låg och vila efter maten i mattes fotölj så kom nästa lilla tvåbening. Ska väl tilläggas att hon har lite hundvana så hon vrålar inte fullt lika mycke som dom andra två gjorde igår när jag tvättade hennes ögon och öron. Kan någon tala om för mej hur det kan komma sej att dom stora tvåbeningarna inte klarar av att tvätta öron och ogon ordentligt på någon, varken på mej eller kompisen och inte heller på dom där små,tror nog inte ens att dom klarar av att tvätta sina egna öron fast det får jag ju aldrig kolla upp
Nä nu ska jag ta och sova en stund igen ingen vet ju vad som händer senare och föresten så är det ett sånt skitväder så jag tänker inte gå ut på någon långpromenad i skogen idag. Jajust det ja, henne kallar dom för Hanna.
Posted by Picasa

IZI på gång

 
Posted by Picasa
Hej alla, det var ett tag sedan. Om ni nu inte mins vem det är som är vacker så är det jag som står till höger på bilden. Jag är faktiskt sju månader nu. Så här snygga om magarna blir vi när det är töväder ute och vi far runt i skogen.
Idag är jag hur som ren om magen Jag har varit med kompisen min i Hofors och passat dom där två små som finns under här på fotot, som ni ser så hade vi tur deras storebror slocknade i fotöljen så han följde inte med när vi skulle gå ut. Lata är dom små sakerna också, dom blev dragna runt i nått konstigt som hela tiden försökte köra över mej. Matte sa att jag får väl lära mej att hålla mej undan för vagnen, Vad hon nu menade med det?
Kännsliga är dom små liven också, ni skulle bara höra så dom skrek när jag skulle tvätta dom i öronen, särskilt hon i blå byxor, äh föresten hon skrek mäst hela tiden, bara jag smakade lite grann på henne, hennes syrra tålde i alla fall lite mer.
Ser ni, dom la beslag på min transportbur och lekte med den, inbilla er inte att jag fick vara med och leka, nädå, då skrek dom som vildar.
Nä den här dagen har varit jobbig eftersom jag passat dom små tvåbeningarna hela eftermiddagen så nu ska jag sova för natten.
Föresten, hon i blåa byxor heter Elise, den randiga tjejen Fiona och deras sovande storebror heter Josef.
Hörs en annan dag, kompisen hälsar, hon tror hon blivit kändis nu bara för att fått vara med på ett hörn på mina inlägg.
 
 
Posted by Picasa

lördag 15 mars 2008

Melodifestivalen 2008.

Så här med facit på hand så kan jag tala om att det var nästan rätt låt som vann.
Den som skulle kommit etta enligt mej kom tvåa.
Sanna Nielsen - "Empty room"

Min tvåa kom femma.
Linda bengtzing Hur svårt kan det va?

Min trea kom etta.
Charlotte Perelli - Hero

Men jag ska väl inte yttra mej om rätt eller fel låt. Jag röstade ju inte en enda gång .

Gevalia - Lill-Babs

Tittar man runt finner man små roliga saker. Jag tycker i alla fall inte att reklamen var så mycket sämre förr än vad mycket är i dag som visas.

fredag 14 mars 2008

Olympiatravet - Jakten på guld har börjat


Att se dom glida fram genom skog, vatten och luft......................

Barn berättar hur det egentligen ligger till...

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
/Mikael 6 år
För att få barn måste fröna tävla. Om de spurtar riktigt mycket är det risk att man får trillingar.
/Johan 7 år
För att det ska bli barn måste pappan spruta massvis av baciller in mammans ägg. Ägget är stort som ett gåsägg. Sedan slåss tjejbacillerna med killbacillerna. Och om tjejerna vinner så blir det en flickbaby.
/Julie 6 år
Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör. Men de flesta barn är gjorda med vanliga rör.
/Fred 7 år
När babyn är inne i magen på sin mamma kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.
/Ida 6 år
Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång
/Gun 7 år
Även om gamla tanter kan ha en väldigt stor anläggning är det helt slut på mjölkproduktionen.
Håkan 7 år
Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen problem med protesen.
/Petter 9 år
Förr i tiden fick papporna inte lov att föda barn. De tyckte att det var omusikaliskt. Men idag är det vanligt att mamman och pappan föder barnet tillsammans.
/Kathrine 6år
Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret.
Eller man kan flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.
/Nina 6år
Om man inte vill vara gift längre, för att mannen kanske var dummare än man trodde, så kan man skiljas som vänner.
/Marie 7år
När man gifter sig får man inte skratta. Och så får man inte säga nej.
/Cathrine 5år
Det är inte säkert att man vill gifta sig med vem som helst. Det är inte säkert att man vill klä av sig heller.
/Linn 7 år
När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället.
/Regina 7år
Graverade mammor går med babyn i magen i ca 204 månader.
/Hedda 6 år
Det är inte så bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen.
/Tove 9 år
Håret blir grått för att hjärncellerna skrumpnar ihop.
/Erland 6 år
Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när han frågar.
/Tone 7 år
Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
/Siri 6 år
Männen har flera framdelar på kroppen.
/Julie 6 år
Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
/Stina 9 år
Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år
Min pappa säger att min mamma är medvetslös när hon handlar kläder.
/Marion 6 år
Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så väldigt långa tuttar.
/Mia 4 år
Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år
En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år
Mormödrar och farmödrar har väldigt stora behåar. De är så stora att jag får in hela rumpan och två knän i den ena gropen. I den andra får min bror plats.
/Katja 7 år
På mormorar är tuttarna liksom dubbelt synliga. Det är för att de har mjölkat så många familjemedlemmar.
/Heidi 6 år
Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lite lösaktiga.
/Stina 6 år

Music Idol 2 (bg) - Without you (aka Ken Lee), Mariah Carey


Det är väl det jag vetat hela tiden att det här med att kunna Engelska är överskattat, finns bara vilja så fungerar det hur som.

onsdag 12 mars 2008

Bojkotta inte OS i Kina

Försök påverka Kina att sluta med sitt barbareri i stället för att bojkotta OS som några tycker.
Eller ska vi låta det vara? Alla har väl kanske rätt till sina seder och vanor. Bedöm själva, personligen har jag svårt för just denna kinesiska sed.
Men oberoende vad man tycker om denna sedvana håller jag på att det är bättre att försöka påverka missförhållanden än att bojkotta. Att bojkotta skapar bara ett offer och offer är det synd om.

måndag 10 mars 2008

Ny nazistgrupp bildad i Uppsala

Enligt Karin Lönnheden är det dax att förvänta sej att våldet trappas upp mellan nazister och vänsterextremister.
Bakom organisationen "Svenska Uppsala" står en 33 årig man, tidigare dömd för dråp, han är också medlem i Nordiska Förbundet. (NF)
NF försöker bygga upp ett rikstäckande nätverk. NF bildades 2004. Enligt NF´s filosofi "demokratin aldrig kan rädda svenska folket från etnisk undergång"
Några rader från NF´s första kommunike.
"Nordiska förbundet fäster stor vikt vid folkbildning, som kommer att vara organisationens främsta verksamhetsområde tills vidare. Men Nordiska förbundet kommer att dessutom ta sig an den betydligt bredare uppgiften att lägga grunden till den långsiktiga nordiska överlevnadsstrategi som Sverige och svenskarna och Norden och nordborna har saknat och saknar. Nordiska förbundet kommer att verka som en kompromisslös fiende till varje tendens – rasmässig, politisk eller ideologisk – som bedöms vara skadlig för eller fientlig till det nordiska. Nordiska förbundet kommer att börja organisera och planera och agera i det verkliga livets ständigt pågående schackparti".
Svenska Uppsala bildades i slutet av Januari 2008 och ett 20 tal personer slöt upp på det första mötet. 33 åringen fick stor uppmärksamhet i slutet av 1990 talet då hans dåvarande flickvän bjöd in honom till Umeå Universitet för att hålla en föreläsning där på temat "Vad vill Nazisterna".

Antifascistisk Aktion,(AFA)är ett militantiskt nätverk som bildades i Sverige 1993 med förebildd från 1930 talets tyska kommunistpartiet.
Wikipedias beskrivning av AFA är ingen trevlig läsning, organisationen framstår som något som tar till vilka medel som hälst för att bekämpa det som dom anser ska bekämpas, vilket kan betyda allt mellan nazister till demokratiska organisationer. AFA Uppsalas beskrivning av sej själva är heller inte någon uppbygglig läsning. -
"På torsdagen var aktivister från AFA Uppsala ute i Eriksberg, där man lyckades lokalisera och bränna upp en bil tillhörande en person som deltagit på träningen. Bilen hade uppmärksammats i Flogsta kvällen innan. Dagen efter var aktivisterna tillbaka i området, och nu gav man sig på samma persons bostad. Samtliga balkongfönster slogs sönder och ett antal föremål, däribland en påslagen brandsläckare, slängdes in."(citerat från AFA Uppsala´s hemsida).
För att avsluta med att citera Mahatma Gandhi.

"Syftet med ickevåld är att röra vid människors hjärtan"

"En person som inte brukar våld, har hela världen som sin familj. Han fruktar ingen, och ingen annan fruktar honom."

"Lär som om du skulle leva för evigt.
Lev som om du skulle dö i morgon."
­ Mahatma Gandhi

söndag 9 mars 2008

BARACK THE VOTE! Original Barack Obama Rap Song


Jag är som kärringen som vänder kappan efter vinden, fast det är ju inte riktigt mitt fel att det inte finns så mycket roligt för Hillary.

Vårdförbundet visar upp sej den 8/3.2008 i Uppsala

Vårdförbundet i Uppsala län passade på att visa sitt missnöje med sina löner under Internationella kvinnodagen. Flera medlemmar samlades till en manifestation på Stora torget där förbundets ordförande på riksplanet, Anna Karin Eklund talade.
- Varför värderas hårda yrken mer än mjuka som handlar om människors hälsa och omvårdnad. Har inte kvinnors kunskap samma värde, undrade förbundsordföranden.
Hon gav därefter flera exempel på yrken med samma eller mindre utbildningstid. Och det visar sig att sjuksköterskor tjänar ungefär 5 000 kronor mindre i månaden än en byggnadsingenjör, datatekniker eller yrkesvägledare.

Vårdförbundet tycker det är dags att sätta stopp för vad de betraktar som lönediskriminering. De kräver att politiker och beslutsfattare tar sitt ansvar i löneförhandlingarna och "fördelar kakan rättvist".

Dax att byta vägval - eller omval

Ilsk kan man bli för mindre. Att lova stort är ganska lätt när man sitter i en position som Fredrik Reinfeldt.
Har man någon cell kvar i sin skalle så är det inte svårt att räkna ut att sänkt skatt på ett håll leder till höjd skatt på ett annat.
Då alliansen sänkte inkomstskatten första gången höjde kommunen jag bor i kommunskatten med 50öre. Det blev omgående mindre kvar i min plånbok. Därutöver så höjar man A-kasse avgiften rejält, slår man ihop A-kassa, Fackavgift och den försäkring som jag är påtvingad genom mitt fack så kostar det mej lite drygt 1000kr. i månaden.
Jag bor inte i den stad jag arbetar i så jag åker bil till jobbet eftersom att åka kommunalt inte fungerar. Idag såg jag att 95oktan kostar 12,29 och disel 12,79. Så hur mycket höjd drivmedelsskatten gör minus i min börs vågar jag inte ens räkna ut.
För några veckor sedan läste jag att man vill försämra reseavdragen för dom som pendlar. Hur mycket minus kommer inte det att ge mej och andra pendlare.
250- 300 kronor i lägre inkomstskatt kommer att bli som en fis i rymden för mej och många andra.
Hur var det Fredrik Reinfeldt sa.
- Det ska löna sig att gå från bidrag till eget arbete.
- Vi har tre ingångsvärden. Det ska löna sig att gå från bidrag till arbete och då talar vi om botten i skatteskalan. Vi vill fortsätta att pressa ned marginalskatten för de breda inkomstgrupperna och vi vill sänka den statliga inkomstskatten.
Det finns ett uttryck därifrån jag kommersom lyder. - Det låter stort när katten skiter, och det gör det när Alliansen talar.
Frågan är om en vanlig arbetare med normal lön har råd att fortsätta arbeta om Alliansen ska fortsätta på sin inslagna väg.
Tyvärr, det är ju inte vi som har valår i år.

lördag 8 mars 2008

Friends - Fula Ord


En reklamfilm jag sökt ganska länge, men det är svårt när man inte vet vilket ord man ska söka på.

Gainomax cute monkey


Otroligt söt reklamsnutt.

Whitney Houston släpper ny platta

En stjärna på väg tillbaks med en comeback som säkert fler än jag önskar att hon lyckas med.
Hon föddes den 9/8.1963 i East Orange, New Jersey, USA, sitt skivkontrakt fick hon 1983 även om det dröjde till 1985 innan första albummet släptes med samma namn som sångerskan. Genom åren har hon gett ut 9 skivor och gjort 4 filmer som också någon resulterade i skivsläpp.

1984 sjöng hon in en singel, Hold Me, en duett med Teddy Pendergrass, den kom med på topp 50 listan.

Om hennes Gud har någon barmhärtighet så har han inte tagit ifrån henne hennes röst trots det liv hon valde att leva under många år.
Jag hoppas och tror på Whitney Houston, jag vill njuta av hennes röst i många år till, inte bara av hennes gamla skivor utan av många nya också.

Sigur Rós - Viðrar vel til loftárása



I kväll tittade jag på min svarte vän´s blogg och kom med en gång på att jag måste härma honom och inte bara länka till hans sida som jag brukar när han någen enstaka gång har något bra ute på sin blogg :)
Ta er tid att titta på denna musikvideo, den har ett slut som jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mej.

fredag 7 mars 2008

Latinas for Hillary -- Oye Hillary


Tydligen så finns det dom från latinamerika som gillar Hillary

Cesária Évora / Cesaria Evora - Sodade (live)


Denna kvinna från Cap Verde kommer att stå på stora scenen i Uppsala Konsert & Kongress den 12/4. kl 19,30.
Cesaria sjunger på portugisisk kreol. Den musik hon framför bygger på den melankoliska stil som kallas Morna och som är starkt sammanbundet med känslor som smärta, kärlek, sorg och vemod.

Frozen Grand Central


Ganska häftigt att klara av detta. Vem skulle inte bli imponerad av dessa människor.

torsdag 6 mars 2008

Sarah Silverman Pam Pamela Anderson Roast 05 Uncensored Full


Pamela Pam Anderson Roast Comedy Central '05 Full Uncensored

Är det sånt här som kallas att ett skämt gått överstyr ?
Både Sara´s och Jimmy´s olika fuck låtar var roliga, men kanske ska man veta när det är dax att växla spår.

onsdag 5 mars 2008

Fight for Kisses



Tänk vad en rakhyvel kan få ett barn att göra. Här kan man tala om kämparglöd

Bruce Springsteen Grammy Awards the Rising


Till tonerna av Bruce Springsteens "The Rising"
vann Hillary Clinton valet i Ohio.
– Tack Ohio för att ni vägrade bli besegrade. Ingen president har vunnit utan att även ta hem vinsten i Ohio. Ohio vet hur man väljer president, säger Clinton till den jublande folkmassan.
Ja det återstår att se om hon har rätt.
Striden är inte över, vid 7 tiden i morse rapporterade CNN att Hillary även vunnit i Texas och Rhode Island.
Vi får väl bara hoppas att hon inte tar ut segern i förskott när det gäller vinsten i Texas då 90% av rösterna var räknade och hon leder med 51% mot Obamas 47%.
I Rhode Island blev vinsten för henne 53%.
Att inatt vinna tre av fyra tävlinar det tycker hon inleder ett nytt kapitel i en historiskt kampanj.
Ja, än finns några röster kvar att räkna i Texas, slutresultatet ska bli intresant att se när samtliga röster räknats.

Förspelet är över


Dax att återgå till någonting annat än presidentvalet i USA.
Alla vet väl redan att Hillary Clinton vann i Ohio och att det är jämt i rösträkningen i Texas.

tisdag 4 mars 2008

Hillary Clinton Song

Jag fann till slut en sång för Hillary, ingen kan väl drista sej till att påstå att den är bra, men den är ju för henne och ändå är det inte den officiella kampanjesången, ( den behöver lite tid på sej för att komma igån).

måndag 3 mars 2008

The Official Hillary Clinton Campaign Song, FINALLY!!!

Här kommer nog den som är elakast. Som ni ser på inläggen under denna så finns det några som gillar henne.

Jag lovar att så fort jag finner fler klipp om Hillary som är välvilligt inställda mot henne så kommer jag att visa det.
Det behövs en motvikt mot alla Barack Obama videos.

Ellen Drops In On Hillary at "Hillary Live"


Tydligen så finns det kändisar som stöder Hillary, men tyvärr så blir det inga tjusiga låtar av det jag funnit.

Hillary Clinton Ad Featuring Jack Nicholson



Jack Nicholson endorses Hillary

Det går ju att finna några som är väl inställda till Hillary

Hillary Clinton's Campaign Theme Song


Det är nog tur att jag inte är så intreserad av president kampanjen i USA annars hade jag nog blivit ganska så förtvivlad över hur lite positiva grejer det finns för Hillary.
Den elakaste jag hittat ska jag hur som spara till sist.

Per Gessle & Marie Fredriksson-Inte tillsammans, inte isär


Är en av Sveriges största exportvara igenkännbar på denna video?

söndag 2 mars 2008

The Shocking Video Hillary Does NOT Want You To See! (2of2)


Det är svårt att hitta positiva videos om Hillary. Jag har hittat ett par till musikvideos, men frågan är om jag kan vara hur elak som helst.
Det tål nog att funderas på ett par timmar, eller en kvart. Eftersom jag tänkt mej mothuuga mot Obama, varför har han fått en motståndare som inte dom flesta kändisar ställer upp och sjunger för och om.

The Shocking Video Hillary Does NOT Want You To See! (1of2)


Det finns så mycket om Obama så när jag nu väll hittar något om Hillary Clinton så får jag passa på. Allt som sänds kan ju inte vara av godo.
Vi får väl se om någon letar upp några större skandaler om Barack Obama och lägger ut det. Något litet lik lär ju även han ha i sin garderob.

THE OFFICIAL HILLARY CLINTON CAMPAIGN SONG VIDEO YOU AND I


Nu när jag väl har hittat sånger för Hillary Clinton så får jag väl hoppas att inte allt påminner om 70 tals reklam för Coca Cola.

Hillary4U&Me


Det tog tid men jag fann den till slut, jag har tyckt hela tiden att det borde finnas någon som sjungit in en låt för Hillary.

Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek


Visst är det konstigt, även om man inte tillhör den gruppen som gillar Niklas musik så behöver man inte veta att det är han som skrivit musiken för att veta. All hans musik går i samma stuk.

Calaisa - If I could - Melodifestivalen 2008


Gör ett nytt försök att lägga ut denna video med denna fantastiska tjejgrupp.
Ja,ja, Perrelli och Bengtzing får väl duga i Globen.
Jag hoppas att inte videon tas bort en gång till.

lördag 1 mars 2008

We Are The Ones Song by will.i.am "ny hyllningssång till Barack Obama"


Finns det något stopp på hur många och hur mycke USA´s artister kan hylla Barack Obama